hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    50 Cent de caz da İstanbul'da

    50 Cent de caz da İstanbulda
    expand

    İstanbul bu yazı da bol müzik ve bol konserle geçiriyor. Uluslararası Caz Festivali sürerken, 50 Cent konserine de sayılı günler kaldı...

    "16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali" kapsamındaki "Ustalarla Etkinliği" çerçevesinde perdesiz gitar virtüözü Erkan Oğur, dünyaca ünlü Azerbaycanlı Alim Qasimov ve Türkiye'nin önde gelen klasik kemençe virtüozu Derya Türkan, 10 Temmuz'da Aya İrini'de konser verecek.

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilen festival kapsamında, Türkiye'nin ilk kadın caz piyanisti Nilüfer Verdi, Alman bas ustası Andreas Buchmann eşliğinde, vokalli parçalara yer vereceği repertuvarıyla 9 Temmuz'da sahne alacak.

    Festival kapsamında "Ustalarla Buluşmalar" etkinliği çerçevesinde Türkiye'nin en değerli bestecilerinden, perdesiz gitar virtüözü Erkan Oğur, Azerbaycan'ın Fars ve Türk motifleri içeren geleneksel muğamların en yetkin icracısı kabul edilen dünyaca ünlü sesi Alim Qasimov ve Türkiye'nin önde gelen klasik kemençe virtüozu Derya Türkan, 10 Temmuz'da Aya İrini Müzesi'nde konser verecek.

    Festival kapsamında, 12 Temmuzda Kabataş İskelesi'nden kalkacak Balkan vapurunda İstanbullulara boğaz manzarası eşliğinde caz keyfi sunulacak.

    Rock, caz ve klasik, müziği bestelerinde benzersiz bir biçimde birleştiren, Beatles ve Radiohead gibi standart dışı kaynakları repertuvarında bulunduran, 1960'lardan bu yana gelmiş geçmiş en yaratıcı caz piyanisti Brad Mehldau Trio'ya, basta Larry Grenadier ve davulda Jeff Ballard'ın eşlik edeceği konser, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 13 Temmuz'da düzenlenecek.

    Pop-caz sahnesinin önemli piyanistlerinden Joe Sample ve büyüleyici sesiyle Radyn Crawford aynı gün Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde sevenleriyle buluşacak, Latin müziğinin en yetkin topluluklarından Maraca's Otra Vision 14 Temmuz'da Esma Sultan Yalısı'nda timbadan salsaya, rumbadan Küba cazı ve Karayip füzyon müziğine dans edilebilecek her türlü melodiyi, hem caz, hem Latin seven İstanbullulara sunacak.

    Türk Caz müziğinin usta besteci ve piyanistlerinden Ayşe Tütüncü'nün topluluğu Ayşe Tütüncü Üçlüsü'ne, Norveç'in ünlü elektronik caz topluluğu Jaga Jazzist'ten tanıdığımız genç ve yetenekli trompetçi Mathias Eick eşlik edeceği konser aynı gün Nardis Jazz Club olacak.

    Akustik-folk'un genç yıldızı, İzlandalı ozan-şarkıcı Emiliana Torrini festivalin "Yeni Ozanlar" bölümünde İstanbul Modern'de, Annesi Türk, babası Alman olan genç gitarist Marc Sinan'ın, besteci Julia Hülsmann ve yazar Marc Schiffer ile yollarının kesişmesi sonucunda ortaya çıkan "Fasıl" isimli projeyle Nardis Jazz Club 15 Temmuzda sahne alacak

    Diğer konserler

    Bedük Çubuklu Hayal Kahvesi'nde, Zuhal Olcay Kuruçeşme Arena'da, Volkan Konak Esenkent Rıfat Ilgaz Açıkhava Tiyatrosu'nda, Erol Evgin Enka Açık Hava Tiyatrosu'nda yarın akşam sahne alacak.

    Ajda Pekkan İstanbul Kültür Üniversitesinin "STARFEST09 Gökyüzü Gözlem Festivali" kapsamında, Dance Odyssey Studio Live Dip'de, dünyaca ünlü piyano virtüozu İdil Biret The Whitehall Orkestrası eşliğinde Topkapı Sarayının 1'inci Avlusunda, Rafet El Roman ve Yusuf Güney Kumburgaz Arena'da, Can Hatipoğlu Çubuklu Hayal Kahvesi'nde 11 Temmuz'da hayranlarıyla buluşacak.

    Rap ve R&B müziğin dünyada bir numarası olarak kabul edilen geniş hayran kitlesiyle dünyada özellikle gençler arasında sevilen 50 Cent grubu, Kuruçeşme Arena'da 13 Temmuz'da Türk müzikseverlerle buluşacak.

    Aynı gün P.O.Box grubu Kemancı Rock Bar'da sahne alacak. Sibel Tüzün, Selen Gülün ile birlikte Beyoğlu Hayal Kahvesinde 14 Temmuzda, Tuluğ Tırpan ve Kürşat Başar Dörtlüsü Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde 15 Temmuz'da, Candan Erçetin Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde, Bulutsuzluk Özlemi Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde 16 Temmuz'da hayranlarıyla buluşacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow