hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Faith No More, 12 Ağustos'ta İstanbul'da

    Faith No More, 12 Ağustosta İstanbulda
    expand

    Modern rock tarihinin en büyük topluluklarından Faith No More, İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

    Alınan bilgiye göre, Tuborg sponsorluğunda Kod Müzik ve Vera Müzik organizasyonuyla 12 Ağustos'ta Maçka Küçükçiftlik Parkı'nda ilk kez Türk dinleyicileriyle buluşacak topluluğun, İstanbul'daki konserinde Kurban grubu da sahne alacak.

    1980'lerin ortasında ABD'nin California eyaletinde kurulan topluluk, heavy metal, funk, hip hop, 1970'lerin rockını özgün bir şekilde harmanlayıp kendilerine has bir tını yaratmayı başardı.

    1986'daki ilk albümleri "We Care A Lot"tan sonra rap ile metalin birbiriyle çatışmadığı, daha tutarlı bir albüm olan "Introduce Yourself" ile hayran kitlesini sabitledi. Bu albümden sonra vokalist Chuck Mosley ile yollarını ayıran topluluk, Mike Patton'ı kadroya dahil etti.

    Büyük bir ticari çıkışa yol açan, 1989 tarihli "The Real Thing" çok geniş kitlelere ulaştı. Faith No More'un müzikal olarak belki de en güçlü albümleri olan "Angel Dust (1992)" aynı ticari başarıyı sürdürdü.

    Gitarist Jim Martin ile müzikal fikir ayrılığı yaşayan üyeler, 1994 albümleri "King For A Day, Fool For A Lifetime"da Mr. Bungle gitaristi Trey Spurance ile çalıştı. Topluluk, son olarak "Album Of The Year"i çıkardı ve ardından dağılma kararı aldı. Farklı projelerle yola devam eden grup üyeleri bu sene başında tekrar bir araya gelme kararı aldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow