hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Leonard Cohen İstanbul'da...

    Leonard Cohen İstanbulda...
    expand

    Kanadalı yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen Leonard Cohen, İstanbul'da sevenleri ile buluştu. Müzikseverlerin yıllardır beklediği 74 yaşındaki Cohen, 2009 dünya turnesi kapsamında Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde sevenlerinin karşısına çıktı. Cohen yarın da aynı yerde bir konser verecek. Bu akşamki konser öncesinde ise bir grup protesto gösterisi yaptı. Bir grup hayranı Cohen'in İsrail'de konser vermesine karşı çıktı.

    Leonard Cohen İstanbul Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde hayranlarıyla buluştu.

    Sanatçının 2009 dünya turnesi kapsamında 24 Eylül'de İsrail'e gidecek olmasını protesto eden 15 "Filistin için küresel hareket üyesi" ellerinde bayraklarla açıkhavanın dışındaydı.

    Grup Cohen'e İsrail'e gitmeme çağrısı yaptı. "Leonard Cohen Don't Play İsrail" yani "Cohen İsrail'de çalma" yazan pankart taşıdı.

    Sahneye 10 kişilik bir ekiple çıkan Leonard Cohen, tam üç saat boyunca en sevilen şarkılarını seslendirdi.

    Cohen'in klasikleşmiş şarkıları "Dance Me To The End Of love", "Famous Blue Raincoat", "Suzanne", "Hallelujah", "So Long Marianne", "I'm Your Man" seyircinin büyük tezahüratıyla karşılandı.

    74 yaşındaki Leonard Cohen turne kapsamında Avrupa'nın 16 ülkesinde 34 farklı şehirde 40 konser vererek bir rekora da imza atacak.

    Cohen, bu akşam ikinci kere Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow