hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'da Zülfü Livaneli'nin sesi kültürün sesi

    Almanyada Zülfü Livanelinin sesi kültürün sesi
    expand

    Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen "Kültürlerin Sesi" konserler dizisi Zülfü Livaneli'nin konseriyle başladı.

    Berlin Radyo, Orkestra ve Korolar Birliği (ROC-Berlin), Berlin Türk Müsikisi Konservatuvarı ve Almanya'nın çeşitli bölgelerinde 24 saat Türkçe yayın yapan Metropol FM radyosunun desteğiyle "Haus der Kulturen der Welt"in konser salonunda düzenlenen "Kültürlerin Sesi" konserler dizisinin birinci bölümünde, RİAS Gençlik Korosu, Berlin Türk Musikisi Konservatuvarı Çocuk Korusu, Leverkusen kentinden gelen Regenbogen okulunun çocuk korosu ve BEM Folk Dansları Topluluğu sahne aldı.

    Konserin ikinci bölümünde orkestrası ile birlikte sahne alan Zülfü Livaneli, sevilen şarkılarını seslendirdi.

    Zülfü Livaneli'ye RİAS Gençlik Orkestrası da eşlik etti. Konseri çok sayıda dinleyicinin yanı sıra Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth da büyük ilgiyle izledi.

    "Bizim Almanyamız!"


    Roth, konser arasında yaptığı konuşmada, Almanya'da duvarın yıkıldığına ve bu günlerde iki Almanya'nın birleşmesinin kutlandığına işaret ederek, bu konserin de köprüler kurduğunu, Zülfü Livaneli'nin birbirlerine yabancı olan insanları birleştirdiğini kaydetti.

    Konserdeki müziğin ve sahnede yer alan gençlerin Almanya'ya ait olduğunu, kendisinin de Bavyera'dan geldiğini belirten Roth, "Ben diyorum ki Almanya zenginleşti. Bu bizim Almanya'mız. Bu bizim kültürümüz" dedi.

    Berlin'de yaşayan Türklere ve Araplara karşı sarf ettiği aşağılayıcı sözlerden dolayı gündeme gelen Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi ve Berlin eyaletinin eski Maliye Bakanı Thilo Sarrazin gibi kişilerin konsere davet edilerek bu konseri dinlemesi gerektiğini kaydeden Roth, "Sarrazin gibi insanlar entegrasyonu sadece başkalarından isterler. Uyum sağlamayanlar kendileri" ifadesini kullandı.

    ROC-Berlin'in Müdürü Gernot Rehrl de Almanya'da çok sayıda Türkün yaşadığını hatırlatarak, iki kültürün birbirlerini daha iyi tanıması ve öğrenmesi gerektiğini, bunu da bu tür etkinliklerle sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

    Metropol FM'in Müdürü Tamer Ergün de Berlin'in bu tür etkinliklere ihtiyacı olduğunu, bunun için kültürel alandaki konserleri desteklediklerini kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow