hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlhan Erşahin'le "caz" yaptık

    İlhan Erşahinle caz yaptık
    expand

    Akbank Caz Festivali hız kesmeden devam ediyor. Bu sene de yerli ve yabancı birçok isme ev sahipliği yapan Caz Festivali’nin konuklarından biri de İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions grubu…

    Basgitarda Alp Ersönmez, bateride Turgut Alp Bekoğlu, perküsyonda İzzet Kızıl ve saksafonda İlhan Erşahin’den oluşan İstanbul Sessions üniversitelerde konser verip seyircilerle söyleşiyor.

    Albümü piyasaya yeni çıkan grup, 19.30’da sahne aldı. Öncelikle, İlhan Erşahin grubun kısa hikâyesini ve grup elemanlarıyla nasıl tanıştığını anlattı.

    Bas gitarist Ersönmez’in Tarkan ile çaldığını, Turgut Alp Bekoğlu’nun Sezen Aksu’nun bateristi olduğunu ve İzzet Kızıl’ın önceki grubunda İlhan Erşahin ve Hüsnü Şenlendirici ile çaldığından bahsetti.

    Türkiye’de yaşamayan Erşahin, Türkçe’yi iyi konuşamadığı için seyircilerden defalarca özür diledi.

    Bunu fırsat bilen Alp Ersönmez ise ünlü saksafoncunun taklidini yaparak seyircileri kahkahalara boğdu.

    Grubun kısa hikâyesinin anlatılmasından sonra seyirciler İstanbul Sessions’a sorular sordu. Erşahin’in müziğe bakışı, yurtdışındaki konser programları, yeni albümleri ve Norah Jones’un Wax Poetic (İlhan Erşahin’in New York’taki grubu) ile çalışmasının hikâyesi üzerine konuşuldu.

    İlhan Erşahin: “Biz caz yapmıyoruz, müzik yapıyoruz. Caz duruş olarak çok güzel bir müzik ama insanların kafasında 1950’lerden kalma bir şey izlenimi uyandırıyor” şeklinde İstanbul Sessions’un yaptığını özetledi.

    İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions’ın bize göre yaptığı şeyse İstanbul’un seslerini yansıtmak.

    Söyleşiden sonraysa İlhan Erşahin saksafonunu eline aldı ve dâhiyane müziğini icra etmeye başladı.

    Seyirciler sahnenin neresine bakacağını şaşırdı; kimi Ersönmez’in groovy bassında yarattıklarına şaşırırken kimi İzzet Kızıl ve Turgut Alp Bekoğlu’nun enstrümanlarıyla atışmalarını izledi. İlhan Erşahin ise çağlayan gibi gürleyen saksafonuyla harikalar yarattı.

    Demin de dediğimiz gibi İstanbul’da duyduğunuz her ses İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions’ta vardı; kimi zaman bir geminin boğazdan geçişi kimi zaman sokak kedilerinin miyavlayışları kimi zamansa aşkın çığlıkları…

    Bir buçuk saate yakın süren konserin son parçasında Ersönmez, Nirvana’nın "Come As You Are" parçasının giriş bölümünü çalarak seyircileri selamladı!

    19. Akbank Caz Festivali 25 Ekim tarihine kadar devam ediyor. İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions grubu da 22 Ekim Bahçeşehir Üniversitesi’nde ve 23 Ekim'de Beykent Üniversitesi’nde sahne alacak. Kaçırmamanızı tavsiye ederiz.


    Fotoğraf: Hatice Deniz
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow