hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa'nın en iyi sanatçısı Manga

    Avrupanın en iyi sanatçısı Manga
    expand

    Avrupa'nın en büyük müzik ödül töreni olarak kabul edilen MTV Avrupa Müzik Ödülleri, Almanya'nın başkenti Berlin'de dağıtıldı. MTV'nin "Avrupa'nın en iyi sanatçısı" ödülü Manga grubunun oldu. Törene, 3 ödül alan Beyonce damgasını vurdu.

    Türk rock grubu Manga, MTV Avrupa Müzik Ödülleri töreninde "Avrupa'nın en iyi sanatçısı" seçildi.

    Almanya'nın başkenti Berlin'deki O2 World Arena'da düzenlenen törende Manga Grubu, ödülünü ünlü müzik grubu Backstreet Boys üyelerinin elinden aldı.

    Manga grubunun solisti Ferman, yaptığı konuşmada, "Burada çok Türk yaşadığı için kendimizi Berlin ile kardeş görüyoruz. Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde söylediği gibi bu ödülü güzel ve yalnız ülkemiz adına alıyoruz" dedi.

    Beyonce 3 ödül aldı


    Törende, "Single Lady" videosuyla "En İyi Video" ve "Halo" şarkısıyla "En iyi şarkı" kategorilerinde ödül alan Beyonce, aynı zamanda "En İyi Kadın sanatçı Ödülü"nü de alarak törenden 3 ödülle birden ayrıldı.

    "En iyi erkek sanatçı ödülü" Eminem, "En İyi Müzik Grubu Ödülü"nü "Tokio Hotel, "En İyi Rock Grubu Ödülü"nü Green Day kazanırken, "En iyi çıkış yapan sanatçı Ödülü"nü Lady Gaga, "En iyi canlı performans gösteren grup ödülü"nü İrlandalı grup U2 ve "En iyi sahne performansı" kategorisinde de Linkin Park ödül aldı.

    İrlandalı rock grubu U2, törenden önce Berlin Duvarı'nın yıkılışının 20. yıldönümü nedeniyle tarihi Brandenburg Kapısı (Brandenburger Tor) önünde bir konser verdi. Konseri, çok sayıda U2 hayranı izledi.

    Gecenin sunuculuğunu ise Katy Perry yaptı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow