hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şov dünyasında 2009 depremleri

    Şov dünyasında 2009 depremleri
    expand

    Şov dünyası 2009 yılını ağır hasarla atlattı. Kazanılan yeteneklerden çok kaybedilen yeteneklerin konuşulduğu bu süre içinde en dikkat çeken olay Michael Jackson'ın zamansız ölümü oldu...



    Ölümler


    Pop'un Kralı Michael Jackson'un 50 yaşında hayatını kaybetmesi müzik dünyasını 2009'da en çok etkileyen olay oldu. Ölümüyle ilgili birçok söylenti çıkan ve daha şimdiden "Elvis"leştirilip "ölmedi" denilen Jackson'ın kaybı hayranlarını sokaklara döktü.

    Bir başka önemli kayıp da Charlie'nin meleği Farrah Fawcett'ın ölmesi oldu. 62 yaşındaki aktrist kanserle savaşını kaybederek dünyadan ayrıldı.

    Kanserle mücadele eden bir başka ünlü isim ise "Dirty Dancing"le gönüllerde taht kuran Patrick Swayze'dı. O da mücadelesinde başarılı olamadı ve hayatını kaybetti.  

    Damgasını vuranlar

    İngiltere'de düzenlenen bir yetenek yarışmasına katılan ve şarkısına başlamadan önce jüri üyeleri tarafından aşağılanan Susan Boyle, mikrofonu eline aldığında jüri üyeleri de dahil tüm İngiltere'yi susturmuştu... Bir anda üve kavuşan ve "teyze" denilen Susan Boyle'un albümü Amerika ve İngiltere listelerinde bomba etkisi yarattı. Amazon.com sitesinin önsipariş rekorunu kıran Susan Boyle, Harry Potter serisine bile nal toplattı.

    2009'da efsaneleşen ve Oscar'ı alarak "henüz izlemeyenleri" şaşırtan Slumdog Millionaire filminin etkisi uzun süre izleyicilerin üzerinde kaldı. Bir İngiliz yönetmenin gözünden Hindistan'daki fakirliği tüm yönleriyle vurgulayan filmin çocuk ve genç kahramanları bir anda tüm dünyanın sempatisini kazandı. Film sayesinde Hindistan'ın varoşlarında var olma mücadelesi gösteren birçok insan kamuoyunun dikkatini çekti.
      
    Olaylar

    Madonna'nın olay olmadığı bir yıl neredeyse hiç olmadı... 2009'a da adını yazdıran süper yıldız eşi yönetmen Guy Ritchie ile boşandı. Malavi'den David Banda isimli çocuğu evlat edindi. Araya da giriş şarkısı dışında toplama bir albüm olan "Celebrates"i sıkıştırdı.

    Dini yanıyla dikkat çeken Mel Gibson herkesi şaşırtarak eşinden boşandı ve 28'lik Rus güzeli kız arkadaşı Oksana Grigorieva ile bebek sahibi oldu. Zaten 7 çocuğu olan Gibson'ın sinemadaki esamesi ise bu yıl pek okunmadı.

    2009'un bir başka üzücü olayı ise John Travolta'nın 16 yaşındaki oğlunu Bahamalar'daki bir kaza sonucu kaybetmesi oldu.

    Polonya asıllı Amerikalı yönetmen Roman Polanski'nin 1977'de bir kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girdiği gerekçesiyle İsviçre'de tutuklanması sinema dünyasını en çok oyalayan olaylardan biri oldu.  Uzun uğraşlar sonucunda yüklü bir tazminat sonucu hapisten çıkabilen Polanski bir evde gözetim altında tutuluyor.
     
    Spor dünyasından olsa da adı şov dünyasında da geçen ünlü golfçü Tiger Woods da yılın son günlerinde adından söz ettirdi. Adı seks skandallarıyla sürekli anılan Woods bu kez önce bir kaza geçirdi. Daha sonra bu kazada Woods'un eşinin payı olabileceği iddia edildi. Bunların hemen arkasından Tiger Woods bir süre golfe ara vereceğini ve aile ilişkilerini düzeltemeye çalışacağını duyurdu. Tam sular duruldu denilirken Woods'un eşinin boşanma davası açmaya hazırlandığı haberi geldi.

    Amerika'nın yaşayan televizyon efsanesi Oprah Winfrey, 2011'de televizyon şovunu sonlandıracağını açıkladı. Yayınlandığında ortalama 70 milyon evde izlenen Oprah'ın bu kararı büyük üzüntü yarattı.

    Beatles'ın şarkıları yeni teknolojiyle yeniden düzenlenerek satışa sunuldu, Papa Benedict XVI, Noel için albüm çıkardı... Bunlar da yılın kayda değer birkaç olayı arasında kendine yer buldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow