hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tuluyhan Uğurlu'dan Zeytinburnu'lulara ziyafet

    Tuluyhan Uğurludan Zeytinburnululara ziyafet
    expand

    Ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, İstanbul Zeytinburnu'nda "Güneş Ülke Anadolu" adlı bir konser verdi. Uğurlu, "Kopenhag seyircisinin çok ötesinde, Oslo seyircisinin çok ötesinde bir seyirci var burada" dedi.

    Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen ve ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği konserinde Uğurlu, Anadolu'nun tarihini Hitit'lerden başlayarak Lidya, Frigya, İyonya, Urartu gibi tüm uygarlıkları, Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine kadar yaşanan süreci resimler ve yazılar eşliğinde müziğiyle anlattı.

    Konserin son bölümünde, Cumhuriyetin kuruluş öyküsü anlatılırken, Atatürk fotoğrafı görüntüye geldiğinde seyirciler tarafından alkışlandı.

    Anadolu'nun dramlarla, kanlarla, başarılarla hüzünlü bir serüvene sahip olduğunu ve Türkiye'nin aydınlık yarınlarına inandığını ifade eden Uğurlu, İstanbul'da sanat için birçok kaliteli organizasyon yapıldığını, Zeytinburnu'nda da kültürel faaliyetlere verilen önemin farkında olduğunu, bu ilçenin ulusal ve uluslararası ölçekte birçok festivale de ev sahipliği yapacağına inandığını söyledi.

    Uğurlu, kavalda Murat Toraman, vurmalı çalgılarda Gürkan Özkan ve kemanda Doğukan Çokşeker'in kendisine eşlik ettiği konserini tamamladığında, sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Konser sonunda Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da sanatçılara çiçek sundu.

    Konser sonrasında değerlendirmelerde bulunan Uğurlu, "Bu seyirciyi Avrupa'da bulmak güç. Benzer bir seyirci belki sadece Amerika'da var" diye konuştu. Avrupalı seyircinin yeniliğe karşı biraz uzak olduğunu, kendi bildiği şeylerin prezantasyonundan hoşlandığını ve farklılıkları gördüğü zaman da tedirgin olduğunu ifade eden Uğurlu, "Biz öyle değiliz. Biz yeniliğe son derece açığız. Bakın bugün seyirci bizimle beraber konsere yürüyerek geldi. O bakımdan Amerikalı seyirciyle ancak özdeşleştirebilirim. Kopenhag seyircisinin çok ötesinde, Oslo seyircisinin çok ötesinde bir seyirci var burada" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow