hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milano "Carmen"e hazır

    Milano Carmene hazır
    expand

    İtalya'nın Milano kenti her yıl olduğu gibi Sant'Ambrogio günü olan 7 Aralık'da sezon açılışını yapacak olan La Scala Tiyatrosu'nda sergilenecek Carmen Operası'na hazır.

    Gösterime günler kala kulislere yansıyan iddialar, gösterimi daha da ilginç kılıyor.

    Bu sene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in onur konuğu olarak katılacağı Carmen Operası'nın klasik çizgilerden çok uzak, “avangard" sunumla izleyici karşısına çıkacağı öne sürülüyor.

    Carmen eseri 1845 yılında Fransız yazar Prosper Merimee tarafından roman olarak yazıldı. Ancak Carmen 1875'de Fransız besteci Georges Bizet'nin opera olarak bestelemesiyle ölümsüzleşti.

    Konusu

    Dört perdelik eser, 1830'larda İspanya'nın Sevilla bölgesinde fabrika işçisi güzel çingene Carmen ve İspanyol askeri Don Jose'nin ilişkisi anlatıyor.

    Esere göre Carmen'in aşkı uğruna nişanlısını ve kariyerini terkedip, suç dünyasına giren Don Jose, yaptıklarına karşın aşık olduğu kadının kendisini terkedip boğa güreşçisi Escamillo ile yeni bir aşka yelken açması üzerine kıskançlık krizine girip, Carmen'i öldürür.

    Bu sene Carmen Operası Daniel Barenboim yönetiminde sahnelecek. Operanın yönetmeni ve kostüm sorumlusu ise tüm dünyada aykırı sunumuyla ünlenen Emma Dante. Operada Carmen rolünü Anita Rochvelishvili, Don Jose rolünü ise Jaras Kaufmann canlandıracak.

    7 Aralık Akşamı Türkiye saatiyle 19.00'da başlayacak gösterim, 3 saat 20 dakika sürecek. Fransızca yapılacak gösterim sırasında davetlilere İngilizce, Fransızca ve İtalyanca hazırlanan anlatım kitapçığı dağıtılacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow