hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zeki Müren Sivas'ta tiyatro oyunlarıyla anılacak

    Zeki Müren Sivasta tiyatro oyunlarıyla anılacak
    expand

    Sivas'ta, Türk Sanat Müziği sanatçısı merhum Zeki Müren'in anısına "Zeki ve Cahide" adlı gösteri ile "Çay ve Sempati" adlı tiyatro oyununun sahneleneceği bildirildi.

    Sivas Sanat Tiyatrosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, şehrin sanatla, kültürle adının duyulması gerektiği inancıyla kültür ve medeniyet beşiği olan Sivas'ta seyirciyle buluşturulacak ilk oyun olarak, 1965 yılında baş rollerinde Zeki Müren ve Altan Karındaş'ın yer aldığı "Çay ve Sempati" adlı eserin seçildiği belirtildi.

    Açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "45 yıl sonra 'Çay ve Sempati' adlı oyunu sahneye koyarken, sanat güneşi Zeki Müren'i anmak, 6 Aralık doğumlu olan Zeki Müren'in bu oyunla doğum gününü kutlamak istedik. Bu doğrultuda ünlü yönetmen Ülkü Erakalın 5 Aralık 2009 tarihinde 'Zeki ve Cahide' adlı bir gösteri yapmak için Sivas'a bizimle olmaya geliyor."

    Sivas Sanat Tiyatrosunun bugün saat 19.30'da Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kültür Merkezinde Robert Anderson'un yazdığı, yönetmenliğini Halil Aydoğdu'nun yaptığı "Çay ve Sempati" adlı oyunun prömiyerini yapacağının ifade edildiği açıklamada, yönetmen Ülkü Erakalın'ın da oyunu izleyeceği, Altan Karındaş'ın ise Marmaris'ten telefonla bağlanacağı kaydedildi.

    Yönetmen Ülkü Erakalın'ın yarın saat 19.30'da CÜ Kültür Merkezi Amfi'de "Zeki ve Cahide" adlı gösterisini sunacağının bildirildiği açıklamada, gösterinin ardından sahnede Zeki Müren'in doğum gününün kutlanacağı belirtildi.

    Açıklamada, Sivas Sanat Tiyatrosu'nun "Çay ve Sempati" adlı oyunu 6 Aralıkta kentteki cezaevinde, 7 Aralık'ta ise Atatürk Kültür Merkezinde sahneleyeceği kaydedildi. Tüm tiyatroseverler oyunlara davet edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow