hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihi konakta korku filmi

    Tarihi konakta korku filmi
    expand

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, "Konak" adlı korku filminin çekimlerine başlandı.

    Filmin yapımcılığını üstlenen Gonca Elmas Akay, filmin çok iddialı olduğunu ve korku-gerilim filmlerine yeni bakış açısı getireceklerini söyledi.

    "Cin, peri, şeytan ya da psikopat katiller" olmadan da gerilim korku filmleri yapılabileceğini dünyaya göstereceklerini anlatan Akay, "Senaryosunu Mehmet Akif Turgut ve Funda Çetin'in yazdığı filmin yönetmenliğini Cem Akyoldaş, görüntü yönetmenliğini de Taylan Sancaktar yapıyor. UNESCO tarafından koruma altına alınan ve Dünya Mirası Şehri ilan edilen Safranbolu, görüntüleriyle görsel şölene dönüşecek olan filmle, ilçe turizmine de katkı sağlayacaktır. Filmin gişe başarısından eminim. Bu film ile yurt içi ve dışında festivallere katılacağız. ABD'den gelen usta dublörlerin yer aldığı filmde daha önce hiç görülmeyen aksiyon sahneleri mevcut" dedi.

    Akay, filmin psikolojik ve dramatik altyapısını son derece sağlam kurduklarını belirterek, "Gerilim korku filmlerinde izleyicinin kurbanlardan yana olduğu ezber Konak'ta bozulacak. Adalet anlayışına farklı bir bakış açısı getirilen film heyecan ve merak unsurunu en üst seviyede tutarken, seyirci yaşama dair dersler de çıkaracak. Film, eylülde vizyona girecek" diye konuştu.

    Filmin konusu


    Paşhan Yılmazel, Ogün Kaptanoğlu, Kerem Fırtına, Sevil Uyar, Damla Debre ve Öykü Akay'ın yanı sıra dünyanın en genç kainat güzeli Almeda Abazi'nin rol aldığı ve 'Bedelini ödeyebileceksen suç işleyebilirsin" önermesinden yola çıkan filmin konusu şöyle:

    "6 üniversite öğrencisi, kültür mirası projesi için Safranbolu'ya gelir. Araçları kentin girişinde arızalanınca bir çekici vinç tarafından tamir için götürülür. Gençler rezervasyon yaptırdıkları otele giderler, ancak rezervasyonları iptal edilmiştir. Başka otellerde de ilginç bir şekilde yer yoktur. Bu arada çekicinin şoförü, tamirhaneye götürmek yerine aracı bir uçurumdan aşağı atmıştır. 6 genç kalacak yer bulmaktan umutlarını kestiği bir anda çekicinin şoförüyle karşılaşırlar ve onun gösterdiği konağa yerleşirler. Konakta geçirecekleri bir gece hepsi için hayatlarının en korkunç gecesi olacaktır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow