hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükada'ya "Bir Tutam Baharat"

    Büyükadaya Bir Tutam Baharat
    expand

    Türkiye-Yunanistan ortak yapımı "Bir Tutam Baharat" adlı film, 1 Ağustos'ta yazlık Büyükada Belediye Halk Sineması'nda gösterime girecek.


    Adalar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Bir Tutam Baharat" filminin yönetmeni ve senaristi Tassos Boulmetis de belediyenin davetlisi olarak filmin gösterimine katılacak.

    İstanbul 1957 doğumlu olan ve 1964 yılında ailesiyle Yunanistan'a göç eden Boulmetis'in yaşamından izler taşıyan film, büyükbabası tarafından kusursuz bir aşçı olmak üzere eğitilen Fanis adlı karakterin, Atina'dan büyükbabasını ve ilk aşkını bulmak üzere 35 yıl önce ayrıldığı İstanbul'a gelişini ve burada yaşamı sorgulayışını konu alıyor.

    Başlıca rollerini Georges Corraface, Ieroklis Michaelidis, Renia Louizidou ve Stelios Mainas'ın üstlendiği Türkiye-Yunanistan ortak yapımı olan filmde, konuk oyuncu olarak Türkiye'den Başak Köklükaya ve Tamer Karadağlı da yer alıyor.

    Film 1 Ağustos'ta Büyükada Belediye Halk Sineması'nda halkla buluşacak. Gösterimden önce filmin yönetmeni Boulmetis ile sohbet gerçekleştirilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow