hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin kahve falına baktılar

    Türkiyenin kahve falına baktılar
    expand

    31 Temmuz 1959'da başlayan Türkiye'nin Avrupa Birliği Yolculuğu tam 50 yıl sonra bir kısa filme konu oldu. 50. yıl dolayısıyla hazırlanan kısa filmde yarım asırlık yolculuk mizahi bir dille anlatıldı.

    Türk Kahvesi üzerinden ironik bir tema ile işlenen "Neyse Halim Çıksın Falim" isimli kısa film, genç yönetmen Zeynep Devrim Gürsel tarafından çekildi. Filmde günlük yaşamın en renkli unsurlarından olan kahve falı sohbetleri ile Türkiye'nin AB serüveni anlatıldı.

    Pera müzesinde bu gece gösterimi yapılan kısa film, büyük bir beğiniyle izlendi.

    "Neyse Halim, Çıksın Falim”, kendine has kuralları ve üslubu ile günlük hayatın vazgeçilmez ritüellerinden biri haline gelen kahve falı imgesinden yararlanarak Türkiye’nin 31 Temmuz 2009’da 50'nci yılına girecek olan Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinden kısa kesitler sunuyor.

    Film, falcının karşısında kaderinin ne olacağını öğrenmeyi bekleyen birinin psikolojisiyle Türkiye’nin AB karşısındaki belirsiz durumunu harmanlayarak Türk toplumunun bekleyiş sürecini ve bu bekleyişin toplum üzerinde yarattığı baskıyı eğlenceli ve biraz da absürd bir dille izleyiciye aktarıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow