hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kanımdaki Barut" 18 Eylül'de vizyonda

    Kanımdaki Barut 18 Eylülde vizyonda
    expand

    Şiddet gören veya madde bağımlısı gençlere danışmanlık yapan Haluk Piyes'in senaryosunu yazdığı, yönettiği ve oynadığı "Kanımdaki Barut" adlı film, 18 Eylül'de vizyona girecek.

    Alınan bilgiye göre, Haluk Piyes'in yanı sıra Necmettin Çobanoğlu, Jülide Kural ile Öykü Çelik ve Pelin Batu'nun rol aldığı filmde, şiddete yer verilmeden 'aile içi şiddet" anlatılıyor.

    Filmin konusu özetle şöyle:

    "Bülent, yıllarca tetikçilik yaparak hayatını kazanmıştır. İki çocuğunun gözleri önünde eşini öldüren Bülent, onlara hayatları boyunca unutamayacakları bir anı bırakmıştır. Zamanla, annelerinin ölümüne tanıklık eden iki erkek kardeşin yaşadığı, iki farklı travma baş gösterir. Acısını içine gömüp hiçbir şeyi hatırlamak istemeyen Duman ve yaşadığı travmanın üstüne giden Barut...

    Evlerinde sürekli şiddete maruz kalan çocuklar, sokakta ve okulda da şiddete maruz kalmaktadır. Bir süre sonra ise sorunlarına çözüm üretmek için kendileri de şiddete başvurmaya başlarlar. Bu, okumalarına, sosyalleşmelerine, gelişip iletişim kurmalarına engel olur. Maço Musti de annesi tarafından şiddet gördüğü için kendi kabuğuna çekilen, aile içi şiddetin bir diğer kurbanıdır. Film, bu gençlerin şiddete hayır diyebilmeyi başaran ve aileleri ile uzlaşma, yüzleşme çabalarının sancılı sürecini anlatmakta."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow