hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    T.C. kimlik No ile SSK Prim sorgulama- SGK Hizmet döküm alma -2016

    T.C. kimlik No ile SSK Prim sorgulama- SGK Hizmet döküm alma -2016
    expand

    E devlet sistemine giriş yapmak için haberimizdeki detaylardan yararlanabilirsiniz..SSK ve SGK Prim sorgulama işlemleri hizmet dökümü alma 4a - 4b sigorta işlemlerinizi çok kolay sorgulayabilirsiniz. TC kimlik no ile SSK prim gün sayısı ve SGK hizmet dökümünüzü alabilirsiniz. SSK - SGK Prim sorgulama işlermleri için haberimizdeki linke tıklayınız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinden bir çok hizmeti bulunmaktadır. Bu internet uygulamaları sayesinde vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu’na gitmelerine gerek kalmadan internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. İnternet ve teknolojinin gelişmesinden sonra artık bir çok işlemi internet üzerinden gerçekleştirebilir duruma geldik. Bir çok sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. SSK ve SGK sorgulama işlemleri de bu sorgulama işlemlerinden birisidir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmet alanı çok fazla olduğu için çoğu kişiye hizmet vermektedir. Ülkemizde yaşayan ve sosyal güvencesini sağlamak isteyen her vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurmalıdır. T.C. kimlik no ile SGK hizmet dökümü alarak SSK prim gün sayısını öğrenin.

    SSK sorgulayarak SGK hizmet dökümünü almak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Vatandaşlar artık e-Devlet üzerinden rahatlıkla SSK sorgulayabiliyor ve gerektiğinde ise SGK hizmet dökümü alabiliyor. Sizler de T.C. kimlik numaranızla SSK sorgulamak ve SGK hizmet dökümü almak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

    SSK sorgulama, SGK hizmet dökümü alma – T.C. kimlik numarası ile sorgula

    SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

    SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

    Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

    Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kurumlarından herhangi birisine bağlı olan vatandaşlar kurumun gerekliliklerine yerine getirdiği sürece sosyal güvencelerini sağlayabilirler. Sosyal güvencelerini sağlayan vatandaşların Hastane ve kaza masraflarını bağlı oldukları kurum karşılamaktadır. Bu yüzden sosyal güvence günümüzde önemlidir. İnternet üzerinden bazı hesaplamalar ve sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmek için bazı sigorta ve emeklilik bilgilerimizi biliyor olmamız gereklidir. Bu bilgileri bilmiyorsanız eğer bazı sorgulama ve hesaplama işlemlerini gerçekleştiremezsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet uygulamaları olan ne zaman emekli olurum, emekli maaşı hesaplama, emekli maaşı sorgulama ve SSK sorgulama işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek de gerçekleştirebilirsiniz. Ama gelişen internet teknolojisi sayesinde artık evinizden çıkmanıza gerek kalmadan internet üzerinden bu sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer emeklilik ve sigorta bilgilerinizden sorgulama işlemleri için gerekli olan bilgileri bilmiyorsanız SSK ve SGK sorgulama işlemi ile birlikte bu bilgileri öğrenebilirsiniz. SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihinizi, sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı ve SSK numaranızı öğrenebilmek için SSK ve SGK sorgulama işlemini gerçekleştirmeniz gereklidir. SSK ve SGK sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemini e-devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminde ülkemizde bulunan kurum ve kuruluşların internet uygulamaları bulunduğu için E-Devlet sisteminden SSK ve SGK sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü haberimizde. Vatandaşlar tüm sorgulama işlemlerini e-Devlet üzerinden rahatlıkla gerçekleştirebiliyor. Bizler de sizler için T.C. kimlik numarasıyla SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü alma işlemlerini hazırladık. İşte SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü…
    SSK sorgulama Tc no ile yapmak için tıkla
    SGK işe giriş tarihi sorgulama için tıkla
    SGK prim borcu öğrenmek için tıklayınız
    SGK hizmet dökümü almak için tıklayınız
    SSK Sorgulamaları Nelerdir?
    4A, 4B ve 4C olarak üç grupta ele alınan sigorta sahipleri, E-Devlet üzerinden sigorta türüne göre istediği sorgulamayı yapabilmektedir. E-Devlet üzerinden ücretsiz bir şekilde sunulan bu hizmetten E-Devlet üyeliği olan herkes yararlanabilmektedir.
    SSK Sigorta Sorgulama hakkında bilgiler
    SSK sigorta sorgulama işlemi hem E-Devlet üzerinden hem de E-SGM üzerinden yapılmaktadır. E-Devlet üzerinden yapacağınız işlemler için E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında alabilirsiniz.
    E-Devlet üzerinden; E-devlet üzerinden sigorta sorgulama işlemi için ilk olarak yazının sonunda verdiğimiz ilgili linke tıklayınız. Açılan sayfada sizden kimlik doğrulama işlemi yapmanız istenecektir. Kimlik doğrulama işleminizi TC kimlik numaranız ve şifreniz ile yaptıktan sonra sorgula butonuna tıklayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
    E-SGM üzerinden; Bu sistemde sizden şifre yerine TC kimlik numaranız, cilt numaranı, doğum iliniz gibi kimlik bilgileriniz istenecektir. Kimlik bilgilerinizi girdikten sonra açılan sayfadan SSK sigorta sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
    Tüm bu işlemleri gerçekleştirebilmeniz için bir e-Devlet şifrenizin bulunması gerekmektedir. e-Devlet şifreniz bulunmuyor ise bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
    Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK ) çalışanların her türlü hizmet ve bilgi sorgulamalarının online olarak gerçekleştirmelerini sağlayan bir sistem oluşturmuştur. Bilindiği üzere tüm Sosyal Güvenlik Kurumları tek çatı altında birleştirilerek SGK adını almıştır. İşçi, memur ve diğer pozisyonlarda çalışan her türlü meslek icraatçısı da çalışan olarak değerlendirilmektedir. Özel sektör veya kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlarımız SGK tarafından sunulan her türlü hizmetten etkin bir biçimde yararlanabilmektedir. Bu anlamda Türkiye gov tr üzerinden sunulan ve tüm çalışanların rutin olarak gerçekleştirdikleri sorgulamalar ile çalışanların sorgulama yapmalarına imkan sunulmaktadır.
    Bu sorgulama içerikleri arasında ne zaman emekli olurum , sgk hizmet dükümü bilgisi, bağkur borç sorgulaması, işe giriş bildirgesi, provizyon sorgulama gibi birçok sorgulama hizmeti bulunmaktadır. Bu hizmetlerin asıl amacı internet üzerinden kolaylıkla bilgi alabilmektir. Özel sektörde faaliyet gösteren herhangi bir kurumda çalışan vatandaşlarımız SGK prim sorgulama ve prim gün sayısını öğrenme gibi işlemlerini sürekli kontrol ederler. Burada asıl amaç primlerin düzenli bir biçimde yatırılıp yatırılmadığını öğrenmektir. Bunun yanında emeklilik sorgulama işlemleri de toplam prim gün sayısını öğrenme , emeklilik yaşı öğrenme ve ne kadar prim yatarsa emekli olabilirim sorularına cevap arama için yapılan sorgulamalardır.
    Dijital ortam üzerinden SGK sorgulama işlemlerinizi dilerseniz e-Devlet sistemi üzerinden de güvenli şekilde yapabilirsiniz. Ancak e-Devlet sisteminde diğer tüm işlemlerde olduğu gibi bu sigorta sorgulama işleminde de sisteme giriş yapılması gerekiyor ki bu sistemde güvenlik önlemleri farklı giriş yöntemleri ile sağlanıyor. Yani sigorta mükelleflerinin Sosyal Güvenlik Kurumu'nun e-Devlet sistemi üzerinde yer alan bu hizmetinden yararlanabilmeleri için öncelikli olarak ' e-Devlet şifresi ile giriş', 'mobil imza ile giriş', 'elektronik imza ile giriş' veya 'T.C. kimlik kartı ile giriş' giriş yöntemlerinden birisini kullanarak e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor.
    E-Devlet Şifresi İle SSK Sigorta Sorgulama Nasıl Yapılabilir?
    E-devlet resmi internet sitesinde sigorta sorgulama işlemini yapmak oldukça basittir. Ancak bu yöntem ile e-devlet şifresine sahip olmanız gereklidir. Şayet e-devlet şifrenizi henüz bilmiyorsanız sizler için paylaştığımız diğer yöntem aracılığı ile sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. E-devlet üzerinden gerçekleştirmek isterseniz ise ilk olarak nüfus cüzdanınız ile beraber herhangi bir PTT şubesine şahsen giderek başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvurunuzun neticesinde tarafınıza verilecek olan şifre ile e-devlet ile alakalı olan tüm işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
    ŞİFRE NASIL ALINIR?
    Şifrenizi, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu şahsi fotoğraflı kimliğiniz ile PTT müdürlüklerinden ve yetkili şubelerden alabilirsiniz. Ayrıca e-devlet şifresi yurtdışında konsolosluklardan da temin edilebilir. Aldığınız şifre ile giriş yaptıktan sonra yeni bir şifre belirlemeniz gerecektir. Belirlediğiniz şifre ile sisteme giriş yapabilirsiniz.
    ŞİFRE ÜCRETLİ Mİ?
    Şifrenizi ilk aldığınızda PTT tarafından işlem ücreti olarak 2 TL tahsil edilir. Daha sonra alacağınız her şifre için 4 TL tahsil edilir. Şifre için herhangi bir yıllık ücret söz konusu değildir.
    ŞİFRE NASIL DEĞİŞTİRİLİR?
    Sisteme şifre ile ilk defa giriş yapan kullanıcı, güvenlik sebebiyle, otomatik olarak “Şifre Değiştirme" sayfasına yönlendirilir. Kayıt sonrasında sisteme giriş yapmış vatandaşlar dilerse “Şifre ve Güvenlik Ayarlarım" sayfasından şifre değişikliği işlemini gerçekleştirebilir. Ayrıca vatandaşlar PTT şubelerinden tekrar şifre alarak da şifre değiştirme işlemi gerçekleştirebilirler.
    ŞİFRENİN UNUTULMASI DURUMUNDA NE YAPILMALI?
    Şifreyi kaybetme, unutma veya çaldırma ve benzeri durumlarda yeni bir şifre için şifre sıfırlama hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanmak için profilinizde bulunan iletişim bilgilerinden cep telefonu numaranızı ya da hem cep telefonu numaranızı hem de e-postanızı e-Devlet Kapısında doğrulamış olmanız gerekmektedir. Bu işlemlerden herhangi birini yapmadığınız takdirde PTT şube ve Merkezlerinden şahsen yeni bir şifre almanız gerekmektedir. Şifre sıfırlama hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alabilirsiniz.
    Daha önce cep telefonu ve e-posta doğrulaması yapmış iseniz e-Devlet Kapısı Şifre ve Güvenlik Ayarlarım bölümünden:
    - Sadece PTT şubelerinden yeni şifre zarfı alarak
    - Cep telefonuma ve e-posta adresime gelecek kodları girerek
    - Cep telefonuma gelecek kodu girerek
    seçeneklerinden birini işaretleyip şifre sıfırlama yöntemlerinden birini belirleyebilirsiniz. Ayrıca“Giriş" alanındaki şifremi unuttum seçeneği ile şifrenizi sıfırlayabilir, yeni şifre belirleyebilirsiniz. 15 yaşını doldurmuş TürkiyeCumhuriyeti e-Devlet Kapısı kullanıcıları ve mavi kartlı kullanıcılar bu şifre sıfırlama hizmetinden faydalanabilmektedir. Ancak yabancı kullanıcılar şifre sıfırlama hizmetinden faydalanamamaktadır.
    E-devlet şifresi ile yada ESGM üzerinden şifresiz olarak SGK-SSK hizmet dökümünü internet olan her yerde sorgulatabilirsiniz.
    TC kimlik no ile hizmet dökümü almak için yapılacak işlemler;
    1. Başlangıç olarak, E-Devlet'in resmi web adresine giriş yapınız.
    2. Buradan 'E-Hizmetler' bölümüne tıklayınız. 'E-Hizmetler' bölümü bu sayfanın sağ tarafında yer almaktadır.
    3. Devamında bu bölümden 'S' harfine tıklayınız. Harflerin alfabetik sıraya göre sıralandığı bu alan, sayfanın sol tarafında yer almaktadır.
    4. 'S' harfinde bulunan seçeneklerden, 'Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)' yazan seçeneğe tıklayınız.
    5. SGK seçeneğine tıkladıktan sonra burada yer alan, 4A (SSK), 4B (BAĞKUR) ya da 4C (Emekli Sandığı) kurumlarının hizmet dökümlerini göreceksiniz. Bu kurumlardan hangisi hakkında bilgi almak istiyorsanız veya bu kurumlardan hangisine bağlı olarak çalışıyorsanız o kurumu seçiniz.
    6. Son işlem olarak, T.C kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi sisteme giriniz ve devamında kimlik doğrulama işlemleri için sizden istenen kişisel bilgilerinizi giriniz. Kimlik doğrulama işleminizi de yaptıktan sonra, hesaplama işleminiz sonlanmış olacaktır.
    Bu şekilde SGK hizmet dökümüsorgulamasısistemi üzerinden, dilediğiniz konuda sorgulama yapabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
    E-SGM üzerinden şifresiz olarak SGK hizmet dökümüsorgulamasıyapmanız için gerekenler:
    1. Başlangıç olarak, SGK 'nın resmi internet adresi olan E-SGM internet adresine giriş yapınız ve buradan uyruğunuzu seçiniz.
    2. Ardından T.C kimlik numaranızı giriniz.
    3. Devamında, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili, doğum yılınızı, nüfus cüzdanındaki cilt numaranızı giriniz.
    4. Daha sonra buradaki sayfada yer alan güvenlik kodunu size gösterilen ilgili bölüme giriniz ve 'Sorgula' seçeneğine tıklayınız.
    5. Ardından yeni açılan sayfada bulunan 'Hizmet Bilgisi' seçeneğine tıklayınız.
    6. Son olarak, buradan 4A (SSK), 4B (BAĞKUR) ve 4C (Emekli Sandığı) kurumlarından hangisi ile ilgili hizmet dökümü sorgulaması yapmak istiyorsanız ya da bu kurumlardan hangisine bağlı çalışıyorsanız o kurumu seçiniz.
    Böylece bu yazımızda anlatılan şekli ile, internet üzerinden E-SGM uygulamasıüzerinden şifre kullanmaya gerek kalmadan, SGK hizmet dökümü sorgulamasını tamamlayabilirsiniz.
    ESGM Giriş Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sunduğu bu hizmetten yararlanmak için kişilerin giriş işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. Her ne kadar E SGM üyelik gerektiren bir portal olmasa da istenilen bilgilere ulaşım sağlanması için kişilerin kimlik bilgilerinin girilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda kişilerin ilk olarak T.C. kimlik numarasını, ardından doğum yeri ve doğum yılını girmesi gerekmektedir. Bu bilgilerin yanında nüfus kağıdında yazan cilt numarası da sisteme girilmelidir. Bu işlemlerin sonucunda E SGM üzerinden sorgulama yapılabilecek panele erişim sağlanacaktır. Bu panel üzerinden sadece hizmet dökümü değil, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan diğer hizmetler ile ilgili de sorgulama yapılması mümkündür.
    SGK-SSK Sorgulama; SGK-SSK sorgulama işlemini yapabilmek için iki çeşit yol kullanabilirsiniz. Bu iki yoldan bir tanesi E-SGM sayfası üzerinden SGK-SSK sorgulama işlemidir. Diğeri ise E-Devlet sistemi üzerinden yapılan SGK-SSK sorgulama işlemidir. E-Devlet sistemi sizden işlem yapabilmeniz için şifre isteyecektir. Şifreyi herhangi bir PTT şubesinden 2 TL karşılığında edinebilirsiniz. E-Devlet üzerinden SGK-SSK sorgulama yapmak istiyorsanız şifreniz ile birlikte E-Devlet sitesine giriniz. Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan E-Hizmetler sekmesine tıklayıp açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK-SSK sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. SGK-SSK sorgulama işlemi ile yazının devamında verdiğimiz maddelere ulaşmış olacaksınız;
    I. Çalışmakta olduğunuz işyeri numarasına,
    II. Hangi ay ve yıllarda çalıştığınıza,
    III. İşe giriş ve işten çıkış tarihlerinize,
    IV. Belge kodunuza,
    V. Yatırılan prim miktarlarına ay ay bakabilirsiniz.
    VI. Ayrıca aylık ne kadar kazandığınıza ve yıllık kazancınıza da bakabilme hakkına sahipsiniz.
    SGK-SSK ile ilgili tüm hizmet bilgilerinize SGK-SSK sorgulama sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.
    • SGK-SSK Hizmet Dökümü Sorgulama; Primlerinizin ne kadar yattığını öğrenmek için SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama sayfasını kullanabilirsiniz. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama sizin tüm hizmet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz ay ve yıl olarak tarihlere ayrılmış bir şekilde bulunmaktadır. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulamasıyla emekli olmak için gereken bilgileri sağlayan hesaplama motorlarınızı kullanabilirsiniz.
    • SSK-SGK Prim Sorgulama; Toplam prim gün sayınızı öğrenebileceğiniz bir sistem olan SSK-SGK prim sayfasına da internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Buradan toplam gün sayınızı, ne kadar zaman ve hangi zamanlarda çalışmış olduğunuzu ve yatırılan prim miktarlarını SSK-SGK prim sorgulama ekranından yapabilirsiniz. Ayrıca emekli olmak için kalan gün sayınızı da öğrenebilirsiniz.
    • SSK-SGK Gün Dökümü; Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) gün dökümü öğrenme hizmeti ile işe başladığınız ilk tarihi, işten ayrılmışsanız işten ayrılma tarihini ayrıca tekrar işe dönüş tarihinizi, farklı işlerde çalışmış iseniz o işlerde ne kadar süre çalıştığınızı öğrenebilirsiniz. Bu bilgileri öğrendiğiniz de ise emekli olacağınız tarihi ve emeklilik maaşı hesaplama işlemlerinizi yapabilirsiniz.
    • SGK-SSK Maaş Hesaplama; Bu uygulama ile yaklaşık olarak ne kadar emekli maaşı alacaksınız öğrenebilirsiniz. Bu sistem bilgilendirme amaçlıdır. Net maaşınızı göstermeyecektir. Yaklaşık olarak emekli maaşınızın ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz.
    • SSK No; SSK numarası SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) sitesinden gerçekleştirebileceğiniz işlemler için gereken bir şifredir. SSK numarası ile işlemlerinizi rahat bir şekilde yapabilirsiniz.
    • SGK-SSK İşe Giriş Sorgulama; Bu işlem ile SGK-SSK bünyesinde ne kadar süre çalıştığınızı ayrıca işe giriş zamanınızı öğrenebilirsiniz. İşe giriş tarihi emeklilik yaşı hesaplama ve emeklilik maaşı hesaplama işlemlerinde gerekli olacaktır.
    • SSK-SGK Randevu Alma; Daha önceleri hastanelere erken saatlerde gidip saatlerce sıra beklerken artık SSK-SGK randevu alma sistemi ile oturduğumuz yerden istediğimiz saate ve güne randevu alabilmekteyiz. SGK-SSK randevu sisteminin internet sitesi www.mhrs.gov.tr adresidir. Bu adresten istediğiniz hastane, doktor, saat ve güne randevu alabilirsiniz. Ayrıca randevu telefonlarınızdan da alınabilmektir. ALO 182 numarasını tuşlayarak yine SGK-SSK randevu alma işleminizi tamamlayabilirsiniz.
    • SGK-SSK Borç Sorgulama; SGK-SSK borcunuzu bu sistem sayesinde internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken uyg.sgk.gov.tr adresine girmeniz yeterli olacaktır.
    • SGK-SSK Sicil No; Sicil numarasını SSK-SGK sorgulama işlemlerinde ve hesaplama işlemlerinde kullanmanız gerekecektir. SSK sicil numaranızı E-Devlet ve E-SGM sayfalarından öğrenebilirsiniz.
    • SSK Emeklilik Hesaplama; SSK emeklilik hesaplama sistemi ile ne zaman emekli olacağınızı ne kadar süre kaldığını, ne kadar daha prim yatırmanız gerektiğini ve emeklilik tarihinizi hesaplayabilirsiniz.
    SSK-SGK Doğum Parası
    Doğum yapan SSK-SGK'lı kadın çalışanların doğum yapmaları halinde işlerine devam edemeyecekleri için ödenen ödenektir. Ancak bu ödenekten yararlanmak için bazı şartlar vardır bu şartlar;
    • Doğum yapmadan bir önceki yıl en az 90 günlük prime sahip olunması,
    • İznin başladığı tarihte sigortalılığın devam ediyor olması
    • Kullanılmış olan izinler kapsamında herhangi bir kurumda çalışılmamış olması gerekmektedir
    Bu şartlara uyulması halinde SSK-SGK'lı kadın çalışanlar ödeneklerden yararlanabilirler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmeniz için sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamanız gereklidir. Açılan E-Devlet sistemi giriş sayfasında birden fazla giriş yolu karşınıza gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi birisi ile E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha basit ve daha pratik olduğu için bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtiğinizde giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız PTT kurumlarına giderek 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümüne girmeniz gereklidir. E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra SSK sorgulama işlemi için 4A hizmetleri bölümü altından 4A hizmet dökümü seçeneğini seçmeniz gereklidir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow