hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadir İnanır'ın 40'ıncı sanat yılı

    Kadir İnanırın 40ıncı sanat yılı
    expand

    46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, 40'ıncı sanat yaşamını kutlayan Türk sinemasının ünlü oyuncusu Kadir İnanır için film afişlerinin yer aldığı sergi açılacak.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliği ile düzenlenen festivalde, İnanır'ın sanat yaşamının 40'ıncı yılı etkinliklerle kutlanacak.

    Rol aldığı filmlerle ve oyunculuğuyla Türk sinemasına damga vuran Kadir İnanır'ın 40'ıncı sanat yılı kutlamaları kapsamında, festivalde, 12 Ekimde saat 19.30'da Özdilek Park AVM'de, Vadullah Taş'ın hazırladığı ve İnanır'ın film afişlerinden oluşan serginin açılışı yapılacak. "Kırk Yılın Anısına 40 Kadir İnanır Filmi Afişi" adını taşıyan sergi ve açılış kokteylinin ardından, Macit Koper'in senaryosunu yazdığı, Şahin Gök'ün yönettiği Kadir İnanır'ın son filmi "Son Cellat"ın gösterimi yapılacak. Sanat yaşamının 40. yılı anısına İnanır'a, Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın tarafından plaket verilecek.

    Kadir İnanır'ın bıraktığı iz

    Türk Sinemasında 1970 yılının başında rol aldığı romantik filmlerin ardından karizmatik oyunculuğuyla çok önemli filmlere başrol oyuncusu olarak imza atan Kadir İnanır, 1949 yılında kalabalık bir ailenin son çocuğu olarak dünyaya geldi.

    İlk ve ortaokulu Ordu'nun Fatsa ilçesinde, liseyi ise İstanbul'da yatılı okulda bitiren İnanır, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon Bölümü'nden mezun oldu.

    1969 yılında düzenlenen bir yarışmada birinci olan ve sinema hayatına başlayan oyuncu, bir yıl yardımcı rollerde deneyim kazandı. Bugün 40'ıncı yılına ulaşan sanat yaşamında başrol oyunculuğu tahtını elinden bırakmayan İnanır, aralarında unutulmaz "Selvi Boylum Al Yazmalım", "Karılar Koğuşu", "Tatar Ramazan", "Komiser Şekspir", "Yılanların Öcü", "Ah Güzel İstanbul" gibi ünlü filmlerin de bulunduğu 182 sinema filminde ve 7 televizyon dizisinde rol aldı.

    23. Altın Portakal Film Festivali'nde (1986) "Yılanların Öcü"ndeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu seçilen İnanır, sinema dışında sosyoloji, ekonomi ve siyasetle de ilgileniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow