hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu hafta 2 yeni film vizyona giriyor

    Bu hafta 2 yeni film vizyona giriyor
    expand

    Bu hafta iki yeni film gösterime girecek. Cem Akyoldaş'ın yönetmenliğini yaptığı, Mehmet Akif Turgut ve Funda Çetin'in senaryosunu kaleme aldığı "Konak" adlı film, yarın sinemaseverlerle buluşacak.

    Taylan Sancaktar'ın görüntü yönetmenliğini, Gonca Akay'ın yapımcılığını üstlendiği filmde, Almeda Abazi, Kerem Fırtına, Paşhan Yılmazel, Ogün Kaptanoğlu, Damla Debre, Öykü Akay, Melahat Abbasova, Gökhan Çelebi ve Sevil Uyar rol aldı.

    Gerilim sahneleriyle ve genç oyuncularıyla dikkat çeken filmin konusu şöyle:

    "Altı üniversiteli arkadaş, hocalarının verdiği 'kültür mirası projeleri' ödevi için aynı gruba düşerler. Çeşitli mekanlar vardır, Truva, Göreme, Pamukkale gibi. Bazıları buraları seçerken hocaları özellikle bu 6 kişilik grubu Safranbolu projesinden sorumlu tutar. Safranbolu'ya gelirken arabaları bozulur, karşılarına yardım edecek biri çıkar ama güven vermeyen biridir. Az konuşur ve bakışları bir tuhaftır. Aksilikler rezervasyonlarının iptal edildiğini öğrenmeleri ile devam eder ve kalacak yer neredeyse yok gibidir. Buldukları boş bir konağa yerleşirler ya da adeta bu konakta kalmaları için birileri tarafından yönlendirilirler. Baştan her şey güzeldir ama saatler gece yarısına yaklaştıkça sıra dışı şeyler olmaya başlar."

    Haftaya korku filmleri damgasını vurdu

    Anthony Diblasi'nin yönettiği, Clive Barker ve Anthony Diblasi'nin senaryosunu yazdığı, Theo Green'in ise müziklerini yaptığı "Korku/Dread", psikolojik ögeleri öne çıkan farklı bir korku filmi olarak nitelendiriliyor.

    2008 sonbaharında İngiltere'de başlayan film prejesi, Anthony Diblasi'nin ünlü yazar Clive Barker'ın "Books of Blood" hikayelerine olan ilgisiyle yön buldu.

    Barker'ın orijinal hikayesinden yola çıkılan senaryo ile Amerika'nın genç ve gelecek vadeden oyuncularını bir araya getiren filmde, gençlerin büyük ilgiyle karşıladığı "Twilight" filminin beğenilen oyuncusu Jackson Rathbone, filmin başrolünde oynarken, genç oyuncuya Shaun Evans, Hanne Steen ve Laura Donnelly eşlik ediyor.

    Filmin yapımcılığını ise Clive Barker, Jorge Saralegui, Joe Daley, Nigel Thomas ve Charlotte Walls gibi isimler üstlendi. Genç öğrencilerin yaptıkları konuşmalarla içlerindeki en karanlık korkuları ve sırları keşfettiği film, aynı zamanda yönetmen Anthony Diblasi'nin ilk yönetmenlik deneyimi. Filmin kısa özeti ise şöyle:

    "Film, üç üniversite öğrencisinin korku kavramı ve insanların en çok nelerden korktukları üzerine yaptıkları bir araştırmayı konu alıyor. Stephen, evinin alt katında tek başına yaşayan yeni tanıştığı Quaid"in teklifiyle projenin içinde olmayı kabul eder. Stephen'in sınıf arkadaşı güzel Cheryl de projeye katılır ve üçlü, insanlarla en karanlık korkuları hakkında röportajlar yapmaya başlar. Sıra kendilerine geldiğinde bu genç öğrenciler yaptıkları konuşmalarla içlerindeki en karanlık korkuları ve sırları keşfederler.

    Stephen Grace, kardeşini bir trafik kazasında kaybetmiş ve daha sonraki hayatına kontrolsüz bir şekilde devam etmektedir. Quaid ise takıntı halinde insan korkuları üzerinde çalışmaktadır ve Stephen'ın hayatını kendisi için inanılmaz derece kıymetli bir araştırma olarak görmektedir. Stephen'ın sınıf arkadaşı ve gizliden gizliye aşık olduğu Cheryl da ikiliye katılır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow