hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yönetmeni ilk filmi "Nefes"i anlattı

    Yönetmeni ilk filmi Nefesi anlattı
    expand

    "Nefes: Vatan Sağolsun" filminin yönetmeni Levent Semerci, 1989 yılında mezun olduğu Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesindeki öğrencilerle bir araya geldi ve filmin çekim hikayesi anlattı.

    Levent Semerci, 1989 yılında mezun olduğu AÜ İletişim Bilimleri Fakültesinin konuğu olarak geldiği okulunda Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencilerine ilk çektiği film olan "Nefes: Vatan Sağolsun"un hikayesini anlattı, nasıl çekildiği konusunda bilgi verdi.

    Filmde 2 bin 365 metre yükseklikteki Karabal Jandarma Karakolu'nu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki 40 askerin hikayesinin anlatıldığını ifade eden Semerci, şöyle konuştu:

    "Filmde, büyük çaplı bir sınır ötesi operasyonun başlamasıyla, telsiz röle istasyonunun bulunduğu Karabal Jandarma Karakolu'nun önemi daha da artmıştır. Çünkü operasyona katılan birliklerin haberleşmesi artık bu röle istasyonu ile sağlanacaktır. Güneydoğu'da Irak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayında görevli yüzbaşı ve emrindeki askerler, tipi ve karla mücadele ederek iki gün süren intikalin ardından karakola ulaşırlar. Karakolda bulunan jandarma askerleri ile birlikte geçirdikleri günlerde acıyı, sevinci ve hasreti paylaşırlar. Son güne kadar karakolu ve telsizi korumak, görevlerini yerine getirmek için mücadele ederler. Bu konunun ele alındığı filmin çekilmesine 4 yıl önce karar verdik. Yaklaşık 3 yıllık çalışmanın ürünü olarak da söz konusu eseri ortaya koyduk."

    Semerci, uzun süre reklam filmleriyle meşgul olduğunu, ilk defa sinema filmi çektiğini anlatarak, ekibiyle kurdukları şirket aracılığıyla hayata geçirdikleri bu filme kaynak oluşturmak için herkesin adeta varını yoğunu ortaya koyduğunu bildirdi.

    İzleyicilerden aldıkları tepkilere bakıldığında filmin ilgiyle karşılandığını gözlemlediklerini belirten Semerci, "İmkanlar çerçevesinde en iyisini yapmaya çalıştık" dedi.

    Semerci ve filmde görev alan ekip üyeleri, AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nejdet Atabek'in de katıldığı söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow