hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sinemalarda kısır hafta: 3 yeni film

    Sinemalarda kısır hafta: 3 yeni film
    expand

    Sinemaseverlerin beğenisine bu hafta iki yerli bir de yabancı film sunulacak.

    Neşeli Hayat

    Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği, oynadığı ve senaryosunu yazdığı "Neşeli Hayat" da Büşra Pekin, Ersin Korkut ile Sinan Bengier rol alıyor. Kış aylarında İstinye Park ve Reşitpaşa mahallesi ile İstanbul'un çeşitli mekanlarında çekilen ve Yılmaz Erdoğan'ın "küçük adamın, büyük hikayesi" olarak tanımladığı filmde, Noel Baba olarak iş bulan Rıza Şenyurt'un hikayesi işleniyor.

    Türkler Çıldırmış Olmalı

    Murat Aslan'ın yönettiği ve Peker Açıkalın, Önder Açıkbaş, Durul Bazan ile Erdal Tosun'un oynadığı "Türkler Çıldırmış Olmalı", teknesiyle dünya turuna çıkan Türkiye'nin en zengin ve ünlü iş adamını kaçıran Somalili korsanlara karşı Türkiye'den gönderilen özel ekibin maceralarını anlatıyor. Çekim mekanları Türkiye, Los Angeles ve Güney Afrika olan filmin konusu özetle şöyle:

    "Film, Türkiye'nin en zengin iş adamının ailesi ile dünya turuna çıkması ve Güney Afrika kıyılarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılması ile başlıyor. Korsanlar iş adamı için Türkiye'den yüklü miktarda fidye istiyorlar. Türk Hükümeti de iş adamının kurtarılması için askeri bir tim gönderilmesine karar veriyor. Ancak bir diplomatın önerisi dikkate alınarak, uluslararası ilişkilerin hassas dengesi sebebiyle bu iş için resmi bir tim değil de, 'Her Türk asker doğar' sözünden yola çıkarak illegal bir tim oluşturuluyor.

    Hükümlülerden oluşan ve şartlı tahliye anlaşması yapılan bu timde hanutçuluk yapan dolandırıcı Kuru Kadir, elektronik mühendisi, ancak korsan CD basmaktan sabıkalı Korsan Ercüment, sokaklarda büyümüş, tek derdi ünlü bir şarkıcı olmak isteyen, düğün şarkıcısı Kirli Şahin, korkak kumarcı Kadırgalı Sarı Recep, kuru sıkı tabancaların namlularını delerek, gerçek tabancaya çevirip satmaktan hüküm giyen Laz Mahmut, birçok üst düzey bürokratı dolandıran Mahsun Güler ve uluslararası birçok terör operasyonunu başarı ile yönetmiş, ancak bir sebeple hapishaneye düşmüş Albay Mehmet Kara vardır."

    Yaklaşık olarak, 4 milyon dolarlık bütçe ayrılan film için Bahçeköy'e Afrikalı bir yerli köyü ve Somalili bir korsan şehri kuruldu. Yerli köyünün orjinaline çok yakın olabilmesi için her detay düşünüldü ve tasarımı Kenyalı bir sanat ekibinin danışmanlığında yürütüldü. Film için Terminatör 3, Ghost, Titanic, Godzilla, Armageddon, Star Trek VII, Stargate gibi önemli Hollywood filmlerinde çalışan Anatomorphex şirketinden robot hayvanlar kiralandı.

    Gizemli Yolculuk

    Roberto Ando'nun yönettiği ve Alessio Boni, Donatella Finocchiaro, Valeria Solarino ile Emir Kusturica'nun oynadığı "Gizemli Yolculuk/Viaggio Segreto-Secret Journey" bu hafta vizyona girecek tek yabancı film olacak. Yönetmeninin "yeniden yapılanma" hikayesi dediği film, Leo ve kırılgan kız kardeşi Ale arasında geçiyor.

    İki kardeşin, gerilim dolu hikayesi şöyle gelişiyor:

    "Ale'nin, ansızın evleneceğini duyurması, iki kardeş arasında parçalanmaya sebep olur. İkisinin arasında her zaman oldukça hararetli bir bağ olmuştur, birer yetişkin olduktan sonra bile, tamamen onlara özgü ve mahrem bir bağ.

    Gizemli bir şekilde, kaderin inanılmaz, hatta zalim bir oyunu sonucunda, Leo, Ale'nin Sırp ressam nişanlısının Sicilya'da kız kardeşine bir ev almayı planladığını öğrenir.

    Ancak bu evin, kız kardeşinin bilmediği bir sırrı vardır. İki kardeş, henüz çocukken, daha sonra hiç konuşulmayan bir aile trajedisi sonucunda bu evden kaçmaya mecbur kalmışlardır.

    Leo, böylece Sicilya'ya, köklerine doğru gizemli bir yolculuk yapmak zorunda kalır. Leo'nun bu gizemli yolculuğu, onu, ailesinin hikayesindeki karmaşayı derinlemesine araştırmak ve bir cinayetle, bu eve, bu kara parçasına gömülmüş çözülmeyen bir gizemle yüzleşmek zorunda bırakır. Nihayet bu korkunç lanetten kurtulmak...

    Çocukluklarını mahveden bu yaranın sebep olduğu bu gizemli yolculuğa, kız kardeşini korumak zorunda olduğunu düşünerek başlayan Leo, sadece anıların iyileşmesiyle kavuşulan bir sıra dışı aydınlanmaya ulaşır. Hatta Leo, bu çok güzel ve zorlu hedefe giden tek gerçek yolun, hayatın kendisinin sınırsız topraklarında olduğunu keşfeder."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow