hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bolt'tan ikinci rekor, ikinci altın

    Bolttan ikinci rekor, ikinci altın
    expand

    Usain Bolt, Dünya Atletizm Şampiyonası 200 metre finalinde 19.19 saniyelik dünya rekoru zamanıyla altın madalya kazandı.

    Dünyanın en hızlı adamı Usain Bolt, Berlin'de 100 metreden sonra 200 metreyi de dünya rekoru kırarak kazandı.

    Bolt, geçtiğimiz yıl Pekin Olimpiyatları'ndan 19.30 ile eline geçirdiği 200 metre dünya rekorunu 19.19 saniyelik zamanyla yeniledi ve Dünya Atletizm Şampiyonası'nda ikinci altın madalyasına ulaştı.

    Panamalı Alonso Edward 19.81 saniye ile gümüş madalyanın sahibi olurken, ABD'li Wallace Spearmon 19.85 ile bronz madalya aldı.

    Tam beş atletin 20 saniyenin altına indiği 200 metre finalinde, 2004 Atina'nın altın madalyalı ismi Shawn Crawford 19.89 ile dördüncülükte kaldı.

    Usain Bolt, 100 ve 200'de hem olimpiyat hem de dünya şampiyonu unvanlarını aynı anda elinde bulunduran tek atlet olarak spor tarihine geçti.

    22 yaşındaki sprinter, yarıştan sonra yaptığı açıklamada, "rekor kırmayı kesinlikle beklemiyordum, çünkü biraz yorgundum. Ama şansımı denemeye karar verdim, çünkü insanlar bunu bekliyordu. Bu yüzden kendimi çok zorladım ve şimdi çok yorgunum" dedi.

    Bundan sonra 100 ve 200'ü birlikte koşmamayı düşündüğünü söyleyen Bolt, "çünkü formum geri gidiyor. Doğru dürüst koşamadım ama hızlı koştum" diye konuştu.

    Usain Bolt'un inanılmaz performansıyla ilgili Shawn Crawford'ın yorumu ilginçti. ABD'li atlet, "şimdi sadece yanıp sönen 'oyun bitti' yazısını görmeyi bekliyorum. Çünkü kendimi bilgisayar oyununda gibi hissetim" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow