hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    McLaren üç yarıştan men

    McLaren üç yarıştan men
    expand

    Formula 1 Avustralya Grand Prix'sinden sonra komiserlere bilerek yanlış bilgi veren McLaren takımı üç yarıştan men cezası aldı.

    Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), yarış komiserlerine yanıltıcı bilgi veren McLaren'i üç yarıştan men etti.

    McLaren'in takım şefi Martin Whitmarsh'ın savunmasını dinleyen FIA, cezanın, 12 ay içinde benzer bir durumun tekrarlanması veya olayla ilgili daha ciddi bulguların ortaya çıkması halinde uygulamaya konulacağını bildirdi.

    Paris'te toplanan FIA Dünya Motor Spor Konseyi, McLaren'in suçunu kabul ettiğini ve takım olarak anlayışını tamamen değiştirdiğini kendilerine aktardığını belirtti.

    FIA duruşmasına tek başına katılan Whitmarsh, çıkışta medyaya yaptığı açıklamada, "hatalar yaptık, FIA'dan ve kamuoyundan özür dileriz" dedi.

    Lewis Hamilton, Avustralya Grand Prix'sinde güvenlik aracı pistteyken kendisini geçen Jarno Trulli'ye bilerek yol vermediğini söyleyerek bu yalanında ısrar etmiş, durum ancak telsiz konuşmaları dinlenince ortaya çıkmıştı.

    Telsiz konuşmalarında Hamilton'ın takımdan Trulli'ye yol vermesi talimatı aldığı anlaşılmış, bunun üzerine Hamilton ve McLaren yarıştan diskalifiye edilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow