hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray Elano'yu transfer etti

    Galatasaray Elanoyu transfer etti
    expand

    Galatasaray, Manchester City ve Brezilya milli takımının orta saha oyuncusu Elano Blumer ile dört yıllık sözleşme imzaladı.

    Galatasaray, iki yıldır Manchester City'de forma giyen Brezilyalı orta saha oyuncusunu Elano'yu kadrosuna kattı.

    Galatasaray'ın Manchester City'e üç yıl vadeli yedi milyon euro bonservis bedeli, Elano'ya ise yılda üç milyon euro ödeyeceği belirtiliyor.

    Sven Goran Eriksson döneminde City'de çok başarılı maçlar çıkaran Elano, Mark Hughes'un takımın başına geçmesinden sonra daha az şans bulmaya başladı.

    Brezilyalı oyuncu geçitğimiz sezon Premier League'de görev aldığı 28 maçtan 21'ine ilk 11'de başladı ve yedi gol kaydetti.

    28 yaşındaki Elano, orta sahada hücuma yönelik görev yapabilen, her iki ayağına da hakim, uzaktan etkili şutlar atabilen ve gerektiğinde orta sahanın farklı mevkilerinde oynayabilen bir isim.

    42 kez Brezilya milli takımının forması giyen Elano altı gol kaydetti, kulüpler seviyesinde Brezilya ve Ukrayna ligi şampiyonlukları yaşadı.

    Elano, 2007 Copa America ve 2009 FIFA Konfederasyon Kupası şampiyonu Brezilya milli takımında da kadrodaydı.

    Elano, 2007'de dokuz milyon euroya Shakthar Donetsk'ten transfer olduğu Manchester City dışında Santos takımlarında forma giydi.

    Dripling yeteneği, duran toplardaki ustalığı ve üstün saha görüşüyle bilinen Galatasaray'ın yeni transferi Cuma günü İstanbul'a gelecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow