hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erkek kardeş töre uğruna ablasının canına kıydı

    Erkek kardeş töre uğruna ablasının canına kıydı
    expand

    Töre ve namus erkek kardeş eliyle bir başka canı da İstanbul'da aldı. Küçükçekmece'de öldürülen Nurgül Akın'ın 17 yaşındaki katil zanlısı O.Ş., cinayeti ablasının bilezikleri için işlediğini söyledi. Ancak Nurgül'ün babası ve amcasının mahkemedeki ifadeleri bunun aile meclisi tarafından tasarlanan ve 18 yaşından küçük bir gence işletilen başka bir namus cinayeti olduğunu ortaya koydu.

    Nurgül Akın'ın cesedi Küçükçekmece'deki bir arazide yakılmış halde bulundu. Cinayeti Akın'ın 17 yaşındaki kardeşi üstlendi. O.Ş. ablasını bilezikleri için önce telle boğduğunu, sonra yaktığını anlattı.

    Soruşturulma derinleştirildiğinde ise ortaya bir başka namus ve töre dramı çıktı.

    Mahkemeye yansıyan ifadeler genç kadının, eşini aldattığı gerekçesiyle aile meclisi kararıyla tasarlanarak öldürüldüğünü ortaya koydu.

    Akın'ın kardeşi O.Ş. ile birlikte dedesi Yusuf Ş., amcaları Ali Ş., Mehmet Ş., Ramazan Ş. ve eşi Ömer Akın'ın aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

    Cep telefonunda mesajlar...

    Genç kadının kocası Ömer Akın polise verdiği ifadede, 1.5 yıl önce görücü usulüyle evlendiği 23 yaşındaki Nurgül Akın'ın kendisinden gizli olarak aldığı cep telefonunda bazı mesajlar bulduğunu söyledi.

    Mesajların Nurgül Akın'ın erkek arkadaşından geldiğini tespit eden Ömer Akın, "Herşeyi kocana anlattın mı?" şeklindeki mesajları görünce eşini baba evine gönderdiğini belirtti.

    Akın'ın baba evine dönmesinin ardından Malatya'da bulunan dedesi Yusuf Ş.'nin İstanbul'a geldiği tespit edilince töre cinayeti ihtimali ağırlık kazandı.

    Ancak zanlılar, aile meclisinin cinayetten kısa süre önce toplanmasının tesadüf olduğunu söyledi.

    Küçüçekmece Adliyesi'ne sevkedilen ve polise olayla ilgilerinin olmadığı yönünde ifade veren Nurgül Akın'ın babası Hasan Şahin ile amcası Ramazan Şahin mahkemede töre gereği cinayeti planlayarak O.Ş.'ye işlettiklerini itiraf ettiği öğrenildi.

    Savcılık tarafından sorgulanan 12 zanlıdan 6'sı tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Ardından mahkemeye ifade veren sanıklardan Nurgül Akın'ın kardeşi O.Ş., babası Hasan Şahin, amcası Ramazan Şahin tutuklanarak cezaevine gönderildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow