hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli Albay Kırca intihar etti

    Emekli Albay Kırca intihar etti
    expand

    JİTEM Grup Komutanlığı yapan emekli Jandarma Albay Abdülkerim Kırca Ankara'da intihar etti.

    Kırca'nın olay yerinde öldüğü, cenazesinin otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılacağı öğrenildi.

    Ankara'daki askeri lojmanda ölü olarak bulunan Kırca devlet övünç madalyası sahibiydi. Ancak halen yargılanmakta olduğu davalar, "Şüpheli intiharın Ergenekon soruşturmasıyla ilgisi var mı?" sorusunu akıllara getirdi.

    Emekli Albay Abdülkerim Kırca, 1998'de terör örgütüne karşı yürütülen bir operasyonda yaralanarak tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştu.

    "Terör örgütü ile mücadele sırasında yaralanarak malul olan ve yaşamını tekerlekli sandalyede geçirmek zorunda kalan" Kırca'ya, Aralık 2004'te dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından, "Devlet Övünç Madalyası" verilmişti.

    Ancak Kırca hakkında, silahlı örgüt kurmak suçlamasıyla Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılmış bir de dava bulunuyor.

    Bugün bir PKK itirafçısının emekli ualbay Abdülkerim Kırca'yı sçlayan açıklamaları yazılı basında yer aldı.

    Bu haberlerin hemen ertesinde de emekli albay Kırca evinde beylik silahıyla intihar etmiş olarak bulundu.

    Cenaze yarın toprağa verilecek

    Evinde intihar eden Emekli Jandarma Albay Abdülkerim Kırca'nın cenazesi yarın toprağa verilecek.

    Güvercinlik'teki askeri lojmanda sabah saatlerinde silahıyla intihar eden Abdülkerim Kırca için yarın Kocatepe Camisi'nde tören düzenlenecek. Kırca'nın cenazesi Kocatepe Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

    Abdülkerim Kırca'nın intiharının ardından olay yerine ilk olarak askeri savcının geldiği, savcının incelemesinin ardından polise askeri lojmana giriş izni verildiği öğrenildi.

    Polisin olay yeri incelemesini tamamlamasının ardından Kırca'nın cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu Keçiören Grup Başkanlığı'na getirildi. Bu arada, Kırca'nın intiharının, doğum yeri Sivas'ın Suşehri ilçesindeki yakınlarını üzüntüye boğduğu belirtildi.

    Babasının ölümü üzerine 5 yıl önce ilçeye geldiği öğrenilen emekli Albay Abdülkerim Kırca'nın yakınları, intihar haberini aldıktan sonra Ankara'ya hareket etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow