hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu 'yol bulma' polemiğini sürdürdü

    Kılıçdaroğlu yol bulma polemiğini sürdürdü
    expand

    CHP'nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile arasındaki "yol bulma" polemiğini sürdürdü. Bir konferansta üniversite öğrencilerinin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Ben buraya yol bulmaya değil, hizmet etmeye geldim" dedi.

    Kılıçdaroğlu, Başbakan'ı İstanbul'un varoşlarını birlikte dolaşmaya davet etti.

    CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeşehir Üniversitesi'nde katıldığı konferansta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki tavrını da yorumladı.

    Kılıçdaroğlu, "İnandığımızı samimiyetle ve doğrulukla seslendireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti başbakanlarının Davos'ta işi yoktur. Niye gidiyorsunuz oraya. 5 yıldızlı otellerde tatil yapmak için mi gidiyoruz. Görüşmek istiyorsanız görüşürsünüz, dünya kadar sorun var... Ben oraya gitmeyi doğru bulmuyorum" dedi.

    "Gittiniz güzel, görüşmeler de yaptınız... Türkiye Cumhuriyeti başbakanına hiç kimsenin haddini aşarak, sert sözler söylemeye hakkı yok kabul etmeyiz" diyen Kılıçdaroğlu, "Eğer böyle bir ortamda Türkiye Cumhuriyeti  başbakanına da eşit süre verilmiyorsa onu da eleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

    "Bulunduğunuz ortamı terketmeyeceksiniz"


    Kemal Kılıçdaroğlu, "Siz çok iyi İngilizce bilmiyorsanız bu tür toplantılara girmeyeceksiniz. Sinirlerinize hakim olamıyorsanız hiç konuşmayacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti başbakanı sıradan bir yurttaşın konuştuğu gibi bu toplantılarda konuşamaz. Bizim uluslararası toplantılarda efelik satmak gibi bir alışkanlığımızın olmaması lazım, hiç kimsenin olamaz" dedi.

    CHP İstanbul adayı ayrıca, "Kızdınız, bağırdınız, bulunduğunuz ortamı terketmeyeceksiniz. Terkettiğiniz andan itibaren olmaz. Davos benim için bitmiş diyorsanız niçin Davos'a gittiniz" şeklinde konuştu.

    "Samimi olmak lazım"

    "Filistin'de öldürülen çocuklar var, biz de miting yaptık. Hiçkimse bunu savunamaz. Ama bunu eleştirecek kişinin şunun yanıtını vermesi gerekir: İsrail uçakları deneme uçuşunu İsrail'de mi yoksa Türkiye'de mi yaptı? Samimi olmak lazım" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Kızıyorsanız, burnunuzun dibinde Irak var. Milyonlarca insan öldürüldü. Bu projenin eş başkanı kim? Birşey söylüyorsanız olmaz. Efendim Saadet Partisi bir çıkış yaptı, onun önünü keseceğim, olmaz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow