hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HAYTAP'ın taahhütnamesine ilk imza CHP'den

    HAYTAPın taahhütnamesine ilk imza CHPden
    expand

    Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından hazırlanan ve belediye başkan adaylarından görev sürelerince sokak hayvanlarına sahip çıkmaları istenen taahhütnameye ilk imzayı Antalya'da CHP Büyükşehir, Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı ilçe belediye başkan adayları attı.

    HAYTAP, bir taahhütname hazırlayarak, Türkiye genelinde yerel seçimlere katılacak belediye başkan adaylarından seçilmeleri halinde, sokak hayvanlarına sahip çıkmalarını istedi.

    CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın, bu konuda basında çıkan haberleri okuyarak HAYTAP'ın Antalya'daki temsilcileriyle irtibat kurdu.

    HAYTAP Antalya Temsilcisi ve Konyaaltı Dostları Derneği Başkanı Nilsu Güleç ile bir araya gelen Akaydın, Kepez Belediye Başkanı Zeki Başaran, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen taahhütnameyi imzaladı.

    CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Akaydın, HAYTAP'ın hazırladığı taahhütnamenin Türkiye'de çok ihtiyaç duyulan ve yasal güvencelerle belirlenmiş olduğu halde uygulanmayan hayvan haklarına sahip çıkmanın göstergesi bir metin olduğunu söyledi.

    CHP Kepez Belediye Başkan adayı Başaran da "Önce insan" dediklerini, ancak hayvanlara da canlı varlıklar olması nedeniyle saygı duyduklarını belirtti.

    Yeniden aday gösterilen CHP Muratpaşa Belediye Başkanı adayı Süleyman Evcilmen ise hayvan sevgisinin gelişmiş ülkelerde önemli kriterler arasında sayıldığını hatırlatarak, seçilmesi halinde bölgesinde sahipsiz hayvanlarla ilgili sorun yaşanmayacağı sözünü verdi.

    Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek ise HAYTAP'ın Antalya Temsilcisi olan Konyaaltı Dostları Derneği Başkanı Nilsu Güleç'e, derneğin bir numaralı üyesi olduğunu hatırlatarak, 13 dönümlük arazi üzerinde hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinin de inşaatına başlandığını bildirdi.

    Taahhütnamenin en önemli maddesinin, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun belediyelere verdiği geçici bakım evi ve rehabilitasyon merkezi açma yükümlülüğü olduğunu belirten Güleç, taahhütnamenin Türkiye genelinde tüm belediye başkan adaylarına sunulacağını, imzalayan ve imzalamayanların kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow