hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Dinleniyorum" paranoya değilmiş!

    Dinleniyorum paranoya değilmiş
    expand

    Telefon dinleme polemiği toplumda artık bir paronaya dönüşmüş durumda. Ama ortaya çıkan bir rapor bu paranoyaların gerçek olduğunu gösteriyor. Yani birileri bizi yasadışı olarak gerçekten dinliyor. Hem de devletin en üst makamlarına kadar. İşte Ergenekon savcıları tarafından kaleme alınan o tarihi rapor.

    Telefon dinleme olayında son perdeyi Ergenekon savcıları açtı. Savcı Zekeriya Öz bir mahkemeye yazdığı raporunda Başbakan ve Bakanların da telefonlarının dinlendiğini iddia etti.

    İddia etmekle kalmadı bunu bir de ihbar mektubu ekledi.

    Savcı Öz'ün o raporu gönderdiği mahkeme İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi. Mahkemedeki dava konusu ise Dost tarikatının öldürülen lideri emekli asker İhsan Güven cinayeti.

    Zekeriya Öz yedi sayfalık raporunda cinayetin Ergenekon örgütü tarafından işlendiğini iddia etti. Aslında işlenenin bir cinayet değil örgüt içi infaz olduğunun altını çizdi. 

    Raporda cinayettin işleneceğinden Ergenekon sanığı Ergün Poyraz ve şarkıcı Çelik'in de haberleri olduğu iddia edildi.

    Çelik'in ayrıca İhsan Güven ile Ergenekon sanığı ve dönemin Jandarma İstihbaratçısı Albay Atilla Uğur arasındaki bağlantıyı sağladığı da öne sürülüyor.

    Bu iddialar Kardanadam 111 kod adlı bir ihbarcının gönderdiği maille de destekleniyor.

    Kardanadam 111 kodlu tanığın ifadeleri okunduğunda, onun bir asker olduğu anlaşılıyor. Ancak bu şahsın halen görevde olup olmadığı ise bilinmiyor.

    Ve Kardanadam o şok eden ihbarına Başbakan ve Bakanların telefonlarını bizzat dinlediklerini belirterek devam ediyor.
     
    "Levent Ersöz paşanın bilgisi dahilinde hükümet üyelerinin telefonlarının yasadışı dinlenmesini de yine Kürşat bize yaptırıyordu. Elde edilen bilgileri Şener Eruygur ve Levent Ersöz paşaya aktarıyordu."

    İhbarcı dinlemelerin Tuğgeneral Levent Ersöz'e ulaştırıldığının altını çiziyor. Yasadışı dinleme iddiası Levent Ersöz ile ilgili olarak daha önce de ortaya atılmıştı.

    Emekli Albay Erdal Sarızeybek dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün telefonunu dinlemesi için Levent Ersöz 'ün kendisine emir verdiğini kitabına taşımıştı.

    Savcı Öz raporuyla devletin zirvesinin bile yasadışı dinlendiğini belgelemiş oldu.

    Şimdi asıl soru şu: O dinlemelerde ne konuşuldu ve şu anda kayıtlar kimlerin ellerinde?
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow