hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erbakan yeniden siyaset sahnesinde

    Erbakan yeniden siyaset sahnesinde
    expand

    Eski Başbakan ve Eski Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan Saadet Partisi'nde açıklama yaptı; siyasete döndüğünü söyledi. Liderlik sorularına net yanıt vermeyen Erbakan, bu açıklamaları yaparken partinin Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ise İstanbul'daydı.

    Necmettin Erbakan'ın siyaset yasağı kalktı, kayıp trilyon davasındaki cezası affedildi.

    Hoca, yani milli görüşün lideri Necmettin Erbakan yine o bildik üslubuyla kameraların karşısına geçti, "kaldığı yerden devam" kararını açıkladı.

    Yani 83 yaşındaki Erbakan, "Yeniden siyasetteyim" dedi.

    Basın toplantısı Saadet Partisi'ndeydi. Ama Genel Başkan Numan Kurtulmuş İstanbul'da.

    Hocaya, "Partiye lider mi olacaksınız?" diye ısrarla soruldu. Ama Erbakan bu sorulara net yanıt vermedi; "Bizde liderlikle neferlik arasında bir fark yoktur. Saadet Partisi böyle bir partidir. Partinin Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'tur" dedi.

    Erbakan, siyasete Saadet saflarında döndü, ama eski milli görüşçü, yeni AKP'lilere de mesaj vermeyi unutmadı:

    "O gömleği çıkarttılar halleri böyle. Baba olarak uyarıyoruz. O kumarhaneye gitme, bu içkiyi içme. Baba şevkatiyle söylüyoruz. Yuvaya dönecekler..."

    Erbakan siyasete döner dönmez hızlı başladı, cumartesi günü İran'ın dini lideri Hamaney ve Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın davetlisi olarak İran'a gideceğini açıkladı.

    "Şimdi ne olacak?"


    Bundan sonra yapacaklarını “Şimdi ne olacak?" başlığı altında toplayan Erbakan, “Dış güçler başta olmak üzere, onlar sizden daha çok merak ediyor, 'şimdi ne olacak' diyorlar, ben size şimdi ne olacağını şu cümlelerle ifade ediyorum; Şimdiye da kadar aziz milletimizin ve bütün insanlığın saadeti için milli görüşün iktidara gelerek yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük bir Türkiye ve yeni bir dünyanın kurulması için ne gayretle çalışıldıysa bundan sonra da aynı gayretle çalışılacaktır inşallah. Bu çalışma nasıl yapılacaktır, bunun belirtilmesi için 29 Mart seçimlerinin değerlendirilmesinde yarar vardır" dedi.

    Slayt yardımıyla seçim sonuçlarına dikkati çeken Erbakan, en büyük oy sıçramasını da SP'nin yaptığını iddia etti.

    Erbakan, “Biz, yeni bir dünya kurmak için çalışıyoruz, bizim işimiz öbür partilere benzemeyiz, öbür partiler işbirlikçi partilerdir, onların iddiaları, 'Ben sömürücülük sistemini senden daha iyi tatbik ederim, sen benden daha az tatbik edersin', aralarındaki fark bundan ibarettir" dedi.

    NATO hakkında konuştu


    NATO ile ilgili bir soru üzerine Erbakan, “Ne dedi Margaret Thatcher İskoçya'da; 'Düşmanı olmayan bir ideoloji yaşayamaz. NATO, Sovyetler'e karşı kurulmuştu, şimdi bu tehdit ortadan kalktı NATO lağıv mı edelim, ama buna gerek kalmadı, böyle bir düşman vardır, o da İslam'dır,' dedi ve yirminci Haçlı Seferi'ni başlattı. NATO şimdi İslam'a karşı kullanılan bir güç haline getirildi onların planlarında" dedi.

    AKP'nin yine sözünde durmadığını ve olmaması gerekiyorken, Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği'ne getirildiğini belirten Erbakan Türkiye'nin onurunun kırıldığını kaydetti.

    Obama'ya da değindi


    Obama ile ilgili sorulara da cevap veren Erbakan, Amerika'daki yönetimin ırkçı emperyalizmin kontrolü altında olduğunu savundu ve Obama'nın Ermenistan, Ruhban Okulu ve İran'ın nükleer silah politikaları konusundaki tavsiyelerini de 'rahatsız edici' olarak niteledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow