hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hükümeti beklemedi, 1 Mayıs'ı işçilerine tatil etti

    Hükümeti beklemedi, 1 Mayısı işçilerine tatil etti
    expand

    Hükümet 1 Mayıs'ın resmi tatil olması için çalışırken, Düzce'nin Çilimli ilçesindeki kamyon yayları üretimi yapan TT Çelikyay fabrikası, 1 Mayıs'ta üretimi durdurarak 140 personeline 1 günlük izin verme kararı aldı.

    TT Çelikyay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Tarhan, işçilerle birlikte meydanlarda İşçi Bayramı'nı kutlayacağını söyledi.

    Çilimli'de kamyon yayları üreten TT Çelikyay Fabrikası, 1 Mayıs'ta işçilerine 1 günlük izin verecek. Yılda 8 bin ton çelik yay üretimi ile Avrupa ve Asya'da bulunan 28 ülkeye ihracat yapan TT Çelikyay, bu yılının başında ekonomik krize rağmen yapılan 10 milyon euroluk yatırım ile yılda 20 bin ton üretim kapasitesine ulaştı.

    Ekonomik krize rağmen 140 işçinin çalıştığı fabrikada hiçbir işçinin işine son verilmedi. çalışanları ile birlikte dünya markası olma yolunda ilerlediklerini belirten Tahsin Tarhan, işçilerinin 1 Mayıs'ı bayram havasında kutlamaları için 1 günlük izin verme kararı aldı.

    İşçileri açısından 1 Mayıs'ın çok önemli olduğunu düşündüğünü söyleyen Tarhan, "1 Mayıs'ın tatil olmasını Bakanlar Kurulu'nun imzaya açtığını duyunca çok memnun oldum. Desteklemek, aynı zamanda işçilerimiz ve emekçilerimiz için de bu kararı aldık. Bu kararı da işçilerimize yazılı olarak ilettik. Eğer hükümetimiz 1 Mayıs'ı bayram ilan etmezse de bundan sonra biz 1 Mayıs'ı bayram olarak kutlamaya devam edeceğiz. 1 Mayıs günü tatiliz ve bayram nasıl kutlanacaksa emekçi kardeşlerimizle birlikte kutlayacağız" dedi.

    Fabrikada çalışan işçiler ise 1 Mayıs'ı İşçi Bayramı olarak meydanlarda kutlayacak oldukları için mutlu olduklarını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow