hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ro-Ro gemisi Oya Başar'ın yalısına çarptı

    Ro-Ro gemisi Oya Başarın yalısına çarptı
    expand

    İstanbul Yeniköy açıklarında Ro-Ro gemisi karaya oturdu. Gemi, Oya Başar'ın kiracı olarak oturduğu yalının önündeki dalgakıranlara zarar verdi. Gemi, sabah saatlerinde bulunduğu yerden kurtarılarak Büyükdere açıklarına çekildi.

    İstanbul Boğazı'nda dümen arızası nedeniyle Yeniköy açıklarında karaya oturan kereste yüklü Ro-Ro gemisinin kurtarılması için 2 römorkör ile 2 kurtarma botu bölgeye sevk edildi.

    Bulgaristan'dan İzmit Körfezi'ne giden kereste yüklü "Saint Vincent" bayraklı "Ella J" adlı 150 metre uzunluğunda, 10 bin 782 grostonluk Ro-Ro gemisinin kurtarılması için Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü'nce çalışma başlatıldı.

    Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, Ro-Ro gemisinin dümen arızası nedeniyle karaya oturduğunun tahmin edildiğini belirtti.

    Gemi bulunduğu yerden kurtarıldı

    Gece saatlerinde verilen aranın ardından gemiyi kurtarma çalışmaları sabah saat 06.30'da tekrar başladı.

    Bölgeye sevk edilen 2 kurtarma botu ve 2 römorköre bağlanan halatlar yardımıyla yüzdürülen gemi, yine bu botlar ve römorkörler eşliğinde Büyükdere'ye götürüldü.

    Bu arada, kurtarma çalışmaları nedeniyle sadece küçük gemiler ile kılavuz kaptan alan gemiler için açılan Boğaz trafiği de normale döndü.

    Oya Başar'ın yalısının iskelesine çarptı

    İstanbul Boğazı'nda dümen arızası nedeniyle karaya oturan kereste yüklü Ro-Ro gemisi, tiyatro sanatçısı Oya Başar'ın kiracı olarak oturduğu yalının önündeki dalgakıranlara zarar verdi.

    Bulgaristan'dan İzmit Körfezi'ne giden ve Yeniköy açıklarında karaya oturan "Saint Vincent" bayraklı "Ella J" adlı Ro-Ro gemisi, Safiye Aksoy'a ait olan ve sanatçı Oya Başar'ın yaklaşık bir yıldır kiracı olarak oturduğu yalının önündeki dalgakıranlara çarparak, zarar görmelerine neden oldu.

    Olay sırasında kızıyla birlikte yalıda bulunan Oya Başar, gazetecilerin, "Korktunuz mu?" şeklindeki sorusu üzerine, "Tabii ki korktuk, korkmamaya olanak var mı? Kocaman bir gemi evimizin içine giriyor yani. Çok enteresan bir şey gerçekten. Biz bunları çok oynadık da gerçek olacağını tahmin etmiyorduk ama gerçek. Demek ki çok doğru şeyleri oynamışız" diye konuştu.

    Oya Başar, evde panik yaşanıp yaşanmadığına ilişkin soruya karşılık da "Tabii ki panik yaşandı. Kızım üst kattaydı. Ona bir şey olmasın diye avaz avaz bağırarak, çocuğumu alıp dışarı çıktım" dedi.

    Bölgedeyseniz çektiğiniz görüntüleri bize yollayın, yayınlayalım.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow