hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da tartışmalı harita!

    Diyarbakırda tartışmalı harita
    expand

    Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda asılı bir haritada sözde Kürdistan haritasının Türkiye kısmında kalan illerin adlarının bulunduğu yere Kürtçe isimleri de yazıldı.

    DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bazı köylerin isimlerinin karşısına Kürtçe isimleri ekledi.

    Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediler Birliği'nin (GABB) hazırlattığı 'Doğu ve Güneydoğu'ya Farklı Bakış Rehberi' Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Sümerpak Resemsiyon Salonu'nda tanıtıldı.

    Tanıtıma DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, GABB'a üye belediyelerin başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

    Tanıtım sırasında arka duvara asılan haritada sözde Kürdistan'ın Türkiye kısmında kalan illerin Türkçe yazılı adlarının yanına parantez içinde Kürtçe isimleri de yazıldı.

    DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kokteyde harita üzerinde bulunan bazı ilçe ve köylerinde yanına da kalemle Kürtçe isimlerini yazdı.

    Diyarbakır'da tartışılacak harita

    Baydemir, tanıtımda yaptığı konuşmada dinlerin ve dillerin beşiği, kutsal metinlerin toprakla, kültürle yoğrulup göğe yükseldiği Mezopotamya'nın yerleşik yaşamın da, üniversitenin de, barış antlaşmalarının öncüsü ve mimarı olduğunu söyledi.

    Baydemir, "Elbette bu topraklar barışı da yaşatacak ve yayacaktır" dedi.

    Turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi, farklı medeniyetleri, farklı kültürlerin bir araya gelmesinin barışın en büyük zemini olacağını söyleyen Baydemir, "Hem yoksulluğun aşılmasında hem de kültürlerarası, inançlar arası barışa katkı sunacak bu şaheseri sizlere tanıtmaktan onur duyuyorum. Bundan sonraki zaman içerisinde bu kitabı ulusal ve uluslar arası kamuoyuna tanıtmak için hepimizin katkısına ihtiyaç var" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow