hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Azınlık okullarına ücretsiz ders kitabı

    Azınlık okullarına ücretsiz ders kitabı
    expand

    Artık azınlık okullarının da kendi dillerindeki ders kitapları ücretsiz dağıtılacak. Milli Eğitim Bakanlığı ücretsiz ders kitabı projesi kapsamına azınlık okullarını da aldı. Gelecek yıldan itibaren azınlık okullarına yaklaşık 40 bin ders kitabı dağıtılacak. Bakanlığın bu kararı almasının nedeni bir Ermeni okulunda görev yapan öğretmenin yazdığı mektup oldu.

    Artık azınlık okullarında okuyan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin de ders başı yaptıklarında kitapları ücretsiz olarak sıralarında olacak.

    Bakanlığı harekete geçiren İstanbul'daki bir Ermeni okulunda görev yapan öğretmenden gelen mektup.

    Öğretmen, mektupta okullarında kendi dillerinde okutulan kitapların imkansızlık nedeniyle bastırılamadığı ve fotokopi ile çoğaltıldığını dile getirdi, Bakanlıktan yardım istedi.

    Bakanlık da mektubu dikkate aldı, ücretsiz ders kitabı projesinin kapsamını genişletti; azınlık okulları da kapsama alındı.

    Gelecek yıldan itibaren azınlık okullarının ilk ve ortaöğretim kısımlarında kendi dillerinde okutulan yaklaşık 40 bin  ders kitabı ücretsiz dağıtılacak.

    Türkiye genelinde toplam 47 azınlık okulu var. Bunların 22'si Ermeni, 22'si Rum ve 3'ü de Musevi okulu. Kimya, fizik, fen ve matematik dersleri kendi dillerinde basılan kitaplarla veriliyor. Diğerleri ise Türkçe.

    Bakanlık 2003 yılından itibaren her yıl ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin ders kitaplarını ücretsiz olarak veriyor.  Lise ders kitapları da 2006-2007 öğretim döneminde uygulamaya dahil edildi. 6 yılda 739 milyon ders kitabı ücretsiz dağıtıldı.

    Milli Eğitim Bakanlığı gelecek yıl içinse yaklaşık 180 milyon ders kitabı dağıtmayı planlıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow