Alperenler'den İdil Biret'e özür telefonu

Önceki akşam Alperen Ocakları'ndan bir grubun Topkapı Sarayı'ndaki İdil Biret konserini basmasının ardından Genel Başkan Abdullah Gürgür, İdil Biret'i arayıp özür diledi. Biret'in eşi ile konuşan Gürgür, ''demokratik bir tepkiydi ancak daha yumuşak şekilde gösterilebilirdi'' dedi.
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın "mide bulandırıcı" sözleriyle değerlendirdiği sert tepki Alperen Ocakları'na.
Günay sözünün arkasında durdu, ve "Topkapı Sarayı'nda benzer etkinlikler devam edecek" dedi.Bakan Günay'ın sözleri hemen yankısını buldu.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, Bakan Günay'ı "haddini bilmemekle" eleştirdi.
Kamuoyunda tepki çeken eylemin ardından Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür, İdil Biret'i aradı.
Telefona sanatçının eşi Şefik Büyükyüksel yanıt verdi. Gürgür, Alperen Ocakları adına İdil Biret'ten özür diledi. Gürgür'e göre sorun tepki gösterilmesinde değil tepkinin dozunda.
Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül de Alperenlerin gösterisini ''cehaletin ürünü'' olarak değerlendirdi.
Piyanist İdil Biret'in konseri Alperen Ocakları üyesi bir grup tarafından basılmak istenmiş, grup tekbir getirerek konser afişlerini yakmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sırrı Süreyya Önder son yolcuğuna uğurlandı! Anneden oğluna veda: Ağıtlar yaktı...
Sırrı Süreyya Önder’e veda! Tabuttaki 'zeytin dalı' detayı dikkat çekti...
Özgür Özel'e saldırı! Ahmet Hakan yazdı: Alçakça, kalleşçe şerefsizce
"Demokrasiye atılan yumruk" Abdulkadir Selvi yazdı...
SON DAKİKA HABERİ || CHP lideri Özgür Özel'e yumruklu saldırı! Saldırganla ilgili çarpıcı detaylar