hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vural Savaş'tan hükümete yaylım ateşi

    Vural Savaştan hükümete yaylım ateşi
    expand

    Yargıtay Cumhuriyet Onursal Başsavcısı Vural Savaş, Ergenekon davasıyla ilgili "Bu davada kanuna uygun toplanmış tek bir delil gösteremezler, Hakimler Savcılar Kurulu'nun şu kadar ahlakı varsa bu savcıları hakimleri kapının önüne koyar" dedi.

    Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 'Bağımsız Yargı Tarafsız Adalet' konulu panele katılan konuşmacılar AK Parti hükümetini, Ergenekon ve Deniz Feneri davalarını masaya yatırdı.

    Yargıtay Cumhuriyet Onursal Başsavcısı Vural Savaş, Ergenekon iddianamesinin Ecevit'i Ruslar'dan rüşvet almak, Zuhal Olcay ve Şener Şen'i azılı işkenceci ilan etmeye kadar birçok asılsız iddialarla dolu olduğunu belirtti.

    Savaş, "Bu davada kanuna uygun toplanmış tek bir delil gösteremezler. Yüksek Hakimler Savcılar Kurulu'nun şu kadar ahlakı varsa bu savcıları hakimleri kapının önüne koyar. Bu ülkeyi bile bile karanlığa sürükleyenler bir gün yüce divanda bunun hesabını verecek. Bu dönemde (Anayasa değişikliği yapılsın) diyenler Cumhuriyet'in en büyük düşmanıdır" dedi.

    Paneli yöneten Prof. Dr. Süheyl Batum da, iktidarın kafaları karıştırarak Atatürk Türkiye'sini tehlikelere ve karanlık günlere sürüklediğini, yüzünü doğuya döndüğünü belirterek "Başta kadının demokrasideki katılım gücünü azaltmaya başladılar. Dünya Parlamentolar Birliği'nin rakamlarına göre beğenmediğimiz Arap ülkelerinde bile kadınların demokrasiye, parlamentoya katılım oranı yüzde 9.7 iken Türkiye'de bu oran yüzde 9.1'dir" dedi.

    "Açılım daha önce başladı"

    Prof. Dr. Batum, Türkiye'de Kürt açılımının AK Parti hükümetinden önce başladığını, Öcalan yargılanırken idam cezası kaldırıldığında "Ağırlaştırılmış müebbet getiriliyor merak etmeyin" dendiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı Gül çok önceleri Kürt açılımından bahsetti. Kürtlere yönelik yapılan TRT yayınları ve benzer açılımlarda toplum bilgilendirildi. Kimse itiraz etmedi. Ancak bu kez yapılmak istenen açılımın içinde ne olduğu bilinmiyor. İçi ABD tarafından dolduruluyor. Erdoğan 5 Kasım 2007'de Bush ile görüştü. Hemen ardından 6 Kasım 2007'de Taraf Gazetesi yazarı (Yasemin Çongar Kürt açılımını başlatıyoruz. Kuzey Irak ile iyi geçineceğiz. Barzani ve Talabani ile anlaşacağız) şeklinde açıklama yaptı. Böyle bir açılım kesinlikle yapılamaz. AKP kafa karıştırarak Kürt açılımını oldu bittiye getirmeye çalışıyor. Zülfü Livaneli ve Sezen Aksu'nun da kafasını karıştırdılar, onları da kandırdılar" dedi.

    "İnsanlar Ergenekon'la susturuldu"

    Ekonomist Uğur Civelek de, Türkiye'de yasaların eşitsizlik yaratacak şekilde düzenlendiğini, insanların da Ergenekon'la susturulduğunu ileri sürerken, Yargıtay Cumhuriyet Onursal Başsavcısı Vural Savaş, Ergenekon Davası iddianamesini hazırlayan savcıları ağır bir şekilde eleştirdi.

    Son yıllarda yapılan anayasal değişikliklerle faşist düzen kurmaya çalışıldığını, yoğun şekilde islamcı propaganda yapıldığını ileri süren Savaş şunları söyledi:

    "Son anayasa değişiklikleri yapılmasaydı 6 ya 5 oyla AKP kapatılacaktı. Erdoğan'in milletvekilliği düşecekti, siyaset yasağı gelecekti. Öyle bir anayasa mahkememiz var ki. 1'e karşı 10 oyla (AKP laikliğin karşıtı hala gelmiştir) diyor. Bu tespiti yapan Anayasa Mahkemesi anayasa değişikliklerine izin veriyor. Yasaları çıkartırak tüm kurumları, istihbarat birimlerini ele geçiren ve devletin tüm kurumlarına sızan dış güdümlü bu örgüt Türkiye Cumhuriyeti için PKK'dan daha tehlikelidir. Doğrudan başbakan bağlı bir organizasyon, çalışmaları gizli, tribünlere oynamayan bir takım, operasyonel yeteneği yüksek, örtülü ödenekten astronomik rakamlar aktarılan TBMM'ne yürüme mesafede bulunan bir örgüt kurulmuş.

    Aynı anda 2 düğmeye basılarak, bazı kişilerin doğrudan doğruya yargıya gönderileceği 11 Temmuz 2003 günü Sabah Gazetesi'nde Yavuz Donat yazdı. Yani Ergenekon hazırlığı iktidara gelmeden yapılmış. Ergenekon davasının her adımı kanuna aykırı. Ergenekon soruşturmasının her adımı suç işleyerek yürütülüyor. Ergenekon iddianamesi Ecevit'i Ruslar'dan rüşvet almak, Zuhal Olcay ve Şener Şen'i azılı işkenceci ilan etmeye kadar birçok asılsız iddialarla dolu. Bu davada kanuna uygun toplanmış tek bir delil gösteremezler. Yüksek Hakimler Savcılar Kurulu'nun, şu kadar ahlakı varsa bu savcıları hakimleri kapının önüne koyar. Bu ülkeyi bile bile karanlığa sürükleyenler bir gün yüce divanda bunun hesabını verecek. Bu dönemde (Anayasa değişikliği yapılsın) diyenler cumhuriyetin en büyük düşmanıdır."

    AK Parti hükümetinin PKK ile ilgili mücadele eden generalleri sanık sandalyesine oturtmak istediğini belirten Savaş "Ülkeyi ılımlı bir İslam ülkesi haline getirmek İslamcı faşist bir yöntem için anayasada gerekli değişiklikleri yapmak için düğmeye bastılar. Fethullah düğmeye bastı, dış güdümlü operasyon başladı. Ergenekon tasfiyesi 5 kasım 2007'de Bush görüşmesinde kararı alındı. Eninde sonunda Başbakan da hesabını Yüce divanda verecek" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow