hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da Fenerbahçe maçı sonrası olay

    Diyarbakırda Fenerbahçe maçı sonrası olay
    expand

    Turkcell Süper Lig'in 3. haftasında Diyarbakırspor-Fenerbahçe arasında oynanan maçın ardından stat dışında bir grup taraftar olay çıkardı.

    Diyarbakırspor'un sahasında 3-1 yenildiği Fenerbahçe maçı sonrasında stat dışındaki bir grup olay çıkardı.

    Fenerbahçe'nin maçta 3-1 öne geçmesinden sonra stada giremedikleri için dışarıda maçı takip eden bir grup ile polis arasında arbede yaşandı.

    Maçın bitmesiyle stattan çıkan bazı taraftarların da katılmasıyla gruptakiler polise taş atmaya başladı. Bunun üzerine polis gruba basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti.

    Grup, polisin müdahalesiyle Ofis semtine doğru ara sokaklara dağılırken, olaylar sırasında bir ambulansın camlarının da kırıldığı görüldü.

    Fenerbahçe takımı olaylar yüzünden Diyarbakır Atatürk Stadı'ndan yaklaşık iki saat sonra ayrılabildi.

    Karşılaşma da oldukça gergin bir ortamda oynandı. Tribünlerden sahaya sürekli yabancı madde atılırken, hakem Suat Arslanboğa mücadeleyi üç kez durdurdu.

    FB Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'dan açıklama

    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, maçın ardından yaptığı açıklamada Diyarbakırsporlu taraftarların takımlarına destek olmaları gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

    "İki gündür Diyarbakır'dayız. Sayın bakanımız, sayın vali, sayın emniyet müdürü, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanı olarak beni ve arkadaşlarımı ağırladılar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi büyük takımlar buraya geldiği zaman Diyarbakırspor'un rakibi değildir. Bu takımlar Diyarbakır'ı yenebilirler. 3 netice de olabilir, ama genelde bu takımlar kazanır ve giderler. Diyarbakırspor'un rakibi daha alttaki takımlardır. Bu seyirci eğer bu şekilde davranış içinde olursa, Diyarbakırspor yine bu ligden ayrılır, gider. Bu da hepimizi üzer.

    "Bunun için Diyarbakırlıların bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Bunu da sahada takımlarını 90 dakika destekleyerek yapacaklar. Başkanı üzmeyecekler. Bir Diyarbakırlı olarak söylüyorum, Diyarbakırspor iyi bir takım kurmuş. Başkanı da tebrik ediyorum. Yalnız taraftarın destek olması lazım. Bu desteği bu takım alırsa başarılı olacaktır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow