hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Devrimci Karargah" iddianamesi hazır

    Devrimci Karargah iddianamesi hazır
    expand

    Bostancı'da 1 teröristin ölü ele geçirildiği, 1 emniyet amirinin şehit olduğu ve 7'si polis 9 kişinin de yaralandığı operasyon sonrası tutuklanan terör örgütü "Devrimci Karargah" mensubu olduğu ileri sürülen 14 "şüpheli" hakkında iddianame hazırlandı.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Bostancı Emanet Sokak'ta 27 Nisan 2009 tarihinde, "Devrimci Karargah" terör örgütüne yönelik operasyonla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

    Soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, tutuklanan 14 şüphelinin, "Devrimci Karargah" terör örgütü adına "silahlı eylemlerde bulunmak, örgüte üye olmak" suçlarından çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.

    İddianamenin, mahkemece kabul edilmesinin ardından şüphelilerin yargılanmasına başlanacak.

    Olay

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 27 Nisan 2009 sabahı 3 ayrı örgüte yönelik olarak 58 ayrı adrese operasyon başlatılmıştı.

    Bostancı Emanet Sokak'ta, daha sonra "Devrimci Karargah" örgütünün hücre evi olduğu belirlenen daireden bir kişi, güvenlik güçlerine silahla ve el bombasıyla karşılık vermişti.

    Operasyon sonucu, terör örgütü üyesi Orhan Yılmazkaya ölü ele geçirilmiş, Emniyet Amiri Semih Balaban şehit olmuş, Mazlum Şeker adlı genç hayatını kaybetmiş, 7 polis memuru ile bir haber televizyonu kameramanı ile bir vatandaş yaralanmıştı.

    Operasyon sonrası Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "terör örgütü üyelerinin 7 Ağustos 2008 tarihinde Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı içerisine yerleştirilen havan düzeneği vasıtasıyla ateşlenen havan mermilerinin Üsküdar Belediyesi Ek Hizmet Binası bahçesine düşmesi sonucunda 4 kişinin yaralanması eylemini gerçekleştirdikleri belirtilmişti.

    Açıklamada, "Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı'na 23 Ağustos 2008 tarihinde termos içerisinde el bombası yapımı, zaman ayarlı parça ve basınç etkili bombanın patlamadan etkisiz hale getirilmesi, 1 Aralık 2008 tarihinde Sütlüce'de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı girişinde meydana gelen patlama sonucu bir polisin şehit olması, 12 kişinin yaralanması olayı ile 12 Ocak 2009'da Beşiktaş ilçesinde bulunan bir banka şubesi önüne konulan el yapımı, parça ve basınç etkili bombanın patlaması sonucu bankada ve park halinde bulunan 5 araçta maddi hasar meydana gelen olayları gerçekleştirdikleri" denilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow