Astsubayların sorunlarını duyurmak için yürüdü

Astsubayların sorunlarını duyurmak için yürüdü
expand

Astsubayların sorunlarını kamuoyuna duyurmak amacıyla Amasya'nın Merzifon ilçesinden yürüyüşe geçen emekli astsubay Tuncer Küçük, Ankara'ya ulaştı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Küçük'ü, Emekli Astsubaylar Güçbirliği Platformu üyeleri, Anıtkabir'in karşısındaki Anıtpark'ta alkışlar ve kırmızı karanfillerle karşıladı.

Platform Başkanı Ersen Gürpınar, astsubayların uğradığı sosyal ve ekonomik haksızlıkları protesto etmek için Küçük'ün, Merzifon'dan Ankara'ya kadar yürüdüğünü belirterek, amaçlarının, demokratik haklarını ilgililere duyurmak olduğunu söyledi.

Gürpınar, "Bu yürekli arkadaşımız, sorunlarımıza dikkati çekmek için 12 gün yürüyüş yaptı" dedi.

Küçük de "haklı davalarını dile getirmek için" bu yürüyüşe karar verdiğini ifade ederek, "Yürüyüşü tamamlayarak, başarıya ulaştım" diye konuştu.

Tuncer Küçük ve beraberindeki platform üyeleri, daha sonra Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğinin 25. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'deki ziyarete katıldı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow