hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İDO'nun kararı Adalıları kızdırdı

    İDOnun kararı Adalıları kızdırdı
    expand

    İDO, şehir hatları işletmesinin kış tarifesinde Bostancı-Adalar güzergahındaki vapur seferlerini azalttı. Yerine özel sektöre ait bazı motorlu servisler konuldu. İDO yetkilileri değişen bir şeyin olmayacağını söylese de Adalılar bu durumdan çok şikayetçi.

    İstanbul Deniz Otobüsü  yetkilileri kış aylarında Bostancı'dan Adalar'a gerçekleştirilen vapur seferlerinin karlı olmaması sebebiyle ulaşımı özel bir sektöre ihale etti.

    Günde yaklaşık 1200 sefer yapan Türkiye Denizcilik İşletmeleri ise günde ortalama 15 yolcu kapasitesi olan bir iskeleye gemiyi bağlamanın, öbür iskelelerde bekleyenlere haksızlık olduğunu düşünüyor.

    Adalılar ise bu durumdan şikayetçi. Özellikle kış aylarında çok zorluk çekeceklerini ve İDO'nun uygulamalarının engelliler ve yaşlılar başta olmak üzere herkesi tedirgin ettiğini söylüyor.

    İDO'nun kararını protesto eden, 'Adalar-Bostancı Vapurumu Vermiyorum Platformu' üyeleri vapur seferlerinin yeniden başlatılması için 10 bini aşkın imza topladı.

    Büyükada'da düzenlenen ve Adalıların da katıldığı basın açıklamsının ardından üzerinde  'Adalar-Bostancı Vapurumuzu Vermiyoruz' yazılı vapur fotoğrafı bulunan siyah çelenk denize bırakıldı.

    Yapılan açıklamada sefere konulan motorlar ile vapurların standartlarının eş değer olmadığı belirtildi.

    Uygulama ile ilgili halka önceden hiçbir bilgi verilmediğini, savunan Adalar-Bostancı Vapurumu Vermiyorum Platformu' üyeleri motorların hangi saatlerde çalışacağının da yeni kış tarifesinde yer almadığını öne sürdüler.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow