hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Telekulak düzenlemesi bütçeden sonra

    Telekulak düzenlemesi bütçeden sonra
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "haberleşme gizliliğine yönelik düzenleme" konusunda, "Süratle ilgili bakan arkadaşlarım, başta Adalet Bakanım olmak üzere konuyla ilgili kurum ve kuruluşları da bu sürece davet ederek, birlikte çalışmalar yapacaklar. Öyle zannediyorum ki bütçe müzakerelerinin ardından bu konuyu ele alırız" dedi.

    Başbakan Erdoğan, Dünya Gıda Güvenliği Zirvesi ile Gıda ve Tarım Örgütü'nün 36. Konferansı'na katılmak üzere İtalya'ya gidişi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda konuştu.

    Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin "Bakanlar Kurulu toplantısında görüşülen haberleşme gizliliğine yönelik düzenlemenin detayını" sorması üzerine "En geniş detayıyla zaten Hükümet Sözcüm orada bunları açıkladı. Süratle de ilgili bakan arkadaşlarım, başta Adalet Bakanım olmak üzere konuyla ilgili kurum ve kuruluşları da bu sürece davet ederek, birlikte çalışmalar yapacaklar. Tabii şu anda önümüzde bütçe müzakereleri de olması sebebiyle öyle zannediyorum ki bütçe müzakerelerinin ardından bu konuyu ele alırız. Çünkü bu konu çok çok ciddi bir önem arz ediyor" cevabını verdi.

    Erdoğan, "Çok yoğun bir programınız var, herkesin gözü önünde yaşanıyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da açıklamaları vardı, çok fazla yıprandığınız yönünde. Hatta bunu farklı bir üslupla dile getirdi. Siz aynaya baktığınızda bunları görüyor musunuz, bu sözleri duyduğunuzda ne hissettiniz" sorusunu da "Bu yolda bu enerjiyi sarf edenlerin hepsi şüphesiz ki hayatlarından birçok şeyleri verecekler, veriyorlar, ama biz tabi millet yolunda, vatan yolunda bu tür verdiklerimizi hiçbir zaman kayıp olarak görmüyoruz. Tam aksine bunlar ters orantılı bizler için kazanımdır" şeklinde cevapladı.

    Başbakan Erdoğan ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de İtalya'ya gitti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow