hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DSHP kuruldu, genel başkan Hulki Cevizoğlu

    DSHP kuruldu, genel başkan Hulki Cevizoğlu
    expand

    Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) kuruldu. Rahşan Ecevit'in desteği ile kurulan partinin genel başkanı gazeteci Hulki Cevizoğlu oldu.

    Rahşan Ecevit'in, Ecevit çizgisinden çıkmakla eleştirdiği DSP'den ayrılanlar yeni partinin çatısı altında bir araya geldi.

    Hulki Cevizoğlu'na genel başkanlık teklifini Rahşan Ecevit "Şahsi düşüncelerim sizinle uyuşuyor" diyerek götürdü; Cevizoğlu da kabul etti.

    Partinin kuruluş dilekçesi de, İçişleri Bakanlığı'nca onaylandı.

    Genel sekreterden "alındı" belgesini teslim alan parti kurucu üyelerinden Hulki Cevizoğlu, bakanlık binası çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, DSHP'nin kuruluşunun tamamlandığını, partinin tüzel kişiliğini resmen kazandığını söyledi.

    "Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi sıkıntılara çare olmak üzere, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Bülent Ecevit'in antiemperyalist, hak, adalet ve eşitlik çizgisini korumak için partinin kurulduğunu" ifade eden Cevizoğlu, partinin kurucular kurulu içerisinde Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in de yer aldığını kaydetti.

    Cevizoğlu, "Ülkemizin sorunlarına çözüm bulmak için, birlik ve beraberlik için, Türkiye'nin yerli ve yabancı kaynaklarının kişi ve kurumlar tarafından sömürülmemesi için, hakça bölüşüm için bu partiyi kurduk" diye konuştu.

    Ecevit ve Büyük Önder Atatürk'ü rahmetle andıklarını dile getiren Cevizoğlu, "Bülent Ecevit'in ilkelerini yaşama geçirmeye, Atatürk'ün antiemperyalist çizgisini korumaya azimliyiz, yeminliyiz" dedi.

    Partinin kurucuları arasında kimlerin bulunduğunun sorulması üzerine Cevizoğlu, 103 üyelerinin bulunduğunu, bunların bir kısmının DSP tabanından tanındığını, bazı DSP il başkanları ve Rahşan Ecevit'in partide yer aldığını bildirdi.

    Partinin amblemi...


    Partinin amblemin sorulması üzerine Hulki Cevizoğlu, mavi zemin üzerinde, kanatları açık beyaz güvercin şeklindeki parti amblemini gösterdi.

    Cevizoğlu, "Ağzında buğday başağı olan Ecevit'i sembolleştiren, çift kanatlı, barışın güvercini. Mavi üzerine beyaz, Ecevit'in hem şekil, hem de ilke olarak bütün renkleri var" dedi.

    Cevizoğlu, "DSP ile benzerlik taşıyor. Rahatsızlık yaratır mı?" sorusuna, "Önemli olan ilkeler. Bu ilkeler, Demokratik Sol Halk Partisi'nde hayat buluyor. Orada yaşatılacak, orada sahiplenilecek. Pasif değil, aktif politika uygulanacak. Türkiye'nin sorunlarına canla, başla, korkmadan, üşenmeden, yorulmadan koşturacağız. Amblemimiz herkesin sevip benimsediği bir amblem. Özgürlüğü ve barışı simgeliyor. Kimsenin kuşunda, taşında gözümüz yok. Bu zaten Ecevit'in güverciniydi, Ecevit'in sembolüydü. Bunun için başkaları düşünsün, biz bu yolda gidiyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow