hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MİT'ten Osman Kaçmaz açıklaması

    MİTten Osman Kaçmaz açıklaması
    expand

    Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) yapılan açıklamada, "Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın daveti üzerine 16 Kasım 2009 tarihinde Ankara Bölge ünitemizce anılan ile gerçekleştirilen görüşme bir nezaket ziyareti ölçüsündedir. Söz konusu görüşmenin basına yansıdığı şekliyle konu ile doğrudan bağlantısı bulunmamaktadır" denildi. Osman Kaçmaz ise yaptığı açıklamada "Ben kimseyi davet etmedim" ifadesini kullandı.

    MİT Müsteşarlığının yazılı açıklamasında, "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) görüşme kayıtlarının tümünün kopyalanması kararı akabinde, suç duyurusuna konu Müsteşarlık yazısı ile 2937 sayılı Kanun'da yer alan görev ve yetkilerimiz çerçevesinde elde edilen bilgi/belgelerin gizliliğinin ve güvenilirliğinin en üst seviyede korunması, istihbaratı oluşturma ve istihbarata karşı koyma görevinin akamete uğramadan süregelmesinin ulusal güvenliğimiz açısından önem ve gerekliliğinin her türlü mülahazanın üzerinde olduğu hususu 14.11.2009 tarihinde ilgili/sorumlu kurum ve kuruluşlarla paylaşılmıştır" denildi.

    Açıklamada, "Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın daveti üzerine 16 Kasım 2009 tarihinde Ankara Bölge ünitemizce anılan ile gerçekleştirilen görüşme bir nezaket ziyareti ölçüsündedir. Söz konusu görüşmenin basına yansıdığı şekliyle konu ile doğrudan bağlantısı bulunmamaktadır. Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, gerek sorumluluk anlayışı gerekse görevlerini belirleyen yasalar ile 82 yıllık kurum kültürü çerçevesinde hukukun üstünlüğünün tartışılmazlığını yakinen bilmekte ve buna uymaktadır" ifadesine yer verildi.

    Osman Kaçmaz ise MİT açıklamasından sonra CNN TÜRK'e konuştu. Kaçmaz, "Ben kimseyi davet etmedim" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow