hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kanadoğlu Ergenekon'da ifadeye çağrıldı

    Kanadoğlu Ergenekonda ifadeye çağrıldı
    expand

    Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, "Ergenekon" soruşturması kapsamında ifade vermeye çağrıldı. Kanadoğlu, kararla ilgili olarak "Tabii ki giderim" dedi.

    "Ergenekon" soruşturmasını yürüten savcılık tarafından yapılan tebligatta, Kanadoğlu'nun ifadesine başvurulacağı belirtildi.

    Kanadoğlu'nun avukatıyla 22 Aralık Salı günü Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelmesi bekleniyor.

    Kanadoğlu'nun avukatı İsmail Sami Çakmak, tebligatın müvekkili evde olmadığı için muhtarlığa bırakıldığını söyledi.

    Adliyeye gelip gelmeyeceği konusunda henüz Kanadoğlu ile görüşmediğini dile getiren Çakmak, Sabih Kanadoğlu'nun yarın Bandırma'da bir panele katılacağını ve pazartesi günü kendisiyle bir araya geleceklerini bildirdi.

    Çakmak, kendisinin salı günü adliyeye gideceğini belirterek, Kanadoğlu'nun hangi sıfatla çağrıldığını bilmediğini sözlerine ekledi.

    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından "Ergenekon" davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen yazıda, 7 Ocak 2009 tarihinde evi aranan Kanadoğlu hakkındaki "gizli soruşturma"nın devam ettiği bildirilmişti.

    Sabih Kanadoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çanakkale Şubesince düzenlenen "Hukuk Devleti ve Yargı Bağımsızlığı" konferansına katıldı.

    Konferansın ardından gazeteciler, Kanadoğlu'na, Ankara'daki evine, "Ergenekon" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılığınca bir tebligat gönderildiğini hatırlatarak, ifadesine başvurulmak üzere 22 Aralık Salı günü Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine çağrılmasına ilişkin görüşlerini sordu.

    Kanadoğlu, "Ben her şeyden önce yargının en üst kademesine kadar hizmet etmiş bir insanım. Çağırırlarsa tabii ki gideceğiz, bunun dışında bir şey olamaz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow