hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Miss Model of Turkey Derya Çimen oldu

    Miss Model of Turkey Derya Çimen oldu
    expand

    Türkiye Mankenler Kraliçesi Yarışması'nı (Miss Model of Turkey) Derya Çimen kazandı.

    Çimen, Türkiye'yi kasım ayında Çin'de düzenlenecek Dünya Mankenler Kraliçesi yarışmasında (Miss Model Of World) temsil edecek.

    Sunuculuğunu Savaş Karakaş ve Müge Bakırcıoğlu'nın yaptığı yarışma, Çeşme Alaçatı'daki Süzer Sun Dreams Otel'de düzenlendi.Organizasyon Komitesi Kurucu Başkanı Çevik Suha Alpaylı, yarışmanın öncesinde yaptığı konuşmada, "Türkiye Mankenler Kraliçesi Yarışması"nın bu yıl 21. defa düzenlendiğini, her yıl dünyanın "top model" adaylarının bu yarışma ile belirlendiğini söyledi.

    Dünya Mankenler Kraliçesi Yarışması'nın ise bu yıl kasım ayında Çin'de 5 kıtadan 60 ülkenin katılımıyla yapılacağını belirten Alpaylı, bu geceki yarışmada ilk 3 dereceye giren mankenlerin de değişik tarihlerde Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil edeceğini kaydetti.

    Alpaylı, yarışmanın, bu yıl İzmir'in turistik ilçesi Çeşme'de yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bu yarışmaya katılan mankenlerimizin en büyük kazancı sevgi, dostluk ve arkadaşlığı pekiştirmeleri oldu. Bu yarışma güzellik yarışması değil, meslek yarışmasıdır. Yarışmaya katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

    Aralarında opera sanatçısı Altuğ Dilmaç, manken Ece Gürsel, BG Manken ve Fotomodel Ajansı kurucusu Başak Gürsoy ile şarkıcı Hande Yener, modacı Zuhal Yorgancıoğlu gibi isimlerin yer aldığı jürinin başkanlığını Çevik Suha Alpaylı yaptı.

    Gecede, Hande Yener, Altay, Cemile Yılmaz ve Altuğ Dilmaç sahne alırken mankenler, Zuhal Yorgancıoğlu, Berkant Tüzünataç, Ayyıldız ve Teby'nin kreasyonlarını sundu.

    Hande Yener, gazetecilerin sorusu üzerine, ilk defa bir mankenlik yarışmasında jüri olarak görev aldığını, kendisinin de giysileri incelediğini söyledi.

    Yarışmanın ilk bölümünde 10 mankene çeşitli sponsorların ödülleri verildi. Yarışmada, 21 manken arasından ilk bölümü geçen ve 12 Manken arasına giren Derya Çimen birinciliği kazandı.Çimen, Türkiye'yi kasım ayında Çin'de düzenlenecek "Miss Model of World" yarışmasında temsil edecek.

    Türkiye'nin "Birinci Nedimesi" seçilen Ezgi Aksu ise Arnavutluk'ta yapılacak "Miss Globe"a katılmaya hak kazandı. 2. nedime Pınar Karadaş da İspanya'da düzenlenmesi beklenen "Miss Bikini of World" yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow