hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Air France kazası "balonu" böyle patladı!

    Air France kazası balonu böyle patladı
    expand

    Bolivya kanalı PAT'ın Atlantik Okyanusu üzerinde düşen Air France uçağına ait olduğunu iddia ettiği fotoğrafların "Lost" TV dizisinden alındığı ortaya çıktı.

    Geçen hafta için fotoğrafları yayınlayan Bolivya kanalı PAT, fotoğrafların uçak düşmeden saniyeler önce çekildiğini iddia etmişti.

    "Şok" diyerek haberini girişini yapan kanalın gösterdiği fotoğraflarda oksijen maskesi takan insanlar görünüyordu. Uçağın arka tarafı kopmuş haldeydi. İkinci fotoğrafta da uçağın kopan parçasından uçan bir adam görünüyordu.

    Kanal fotoğrafların okyanusta bulunan bir fotoğraf makinesinden çıktığını, makinenin seri numarasının uçağın yolcularından Brezilyalı aktör Paulo Müller'e ait olduğunu öne sürerek iddiasını pekiştirmek istemişti.

    PAT'ın görüntülerini görünce heyecanlanan Polonya'nın TVN24 kanalı ve Hollanda haber radyosu BNR da haberi araştırmadan yayına almış ve büyük bir heyecanla kamuya duyurmuştu.

    Ancak çok geçmeden meraklı izleyicilerin şüphelenmesiyle fotoğrafların Air France uçağı kazasıyla bir ilgisi olmadığı ortaya çıktı.

    İzleyenler fotoğraflardaki oksijen maskeli kadının popüler TV dizisi Lost'taki Kate Austen karakterini canlandıran Evangeline Lilly olduğunu yanındaki kişinin de dizideki polis olduğunu anladılar.

    İhbarlar üzerine harekete geçen diziyi yayınlayan Amerikan ABC kanalı da fotoğrafların Lost'tan alındığını, flulaştırarak belirsizleştirildiğini resmen açıkladı.

    Bunun üzerine Bolivya'nın PAT kanalı izleyicilerinden özür dilemek zorunda kalmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow