hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Michael Jackson neden öldü?

    Michael Jackson neden öldü
    expand

    Pop yıldızı Michael Jackson'ın ani ölümünün nedeninin anlaşılabilmesi için bugün otopsi yapılacağı, ancak kesin sonucun ortaya konmasının günler alabileceği bildirildi. Jackson'ın çevresi farklı iddialarla ünlü yıldızın ölümüne şimdiden açıklık getirmeye çalışıyor.

    Bugün yapılacak otopside elde edilecek sonuçlar, nihai sonuç olarak kabul edilmeyecek, bunun için, toksikoloji testlerinin de tamamlanması gerekecek. Bu sürecin günler, bazen de haftalar aldığına dikkat çekildi.

    Polis kaynakları, Jackson'ın ölümüne, "yüksek profilli vakalarda" uygulanan prosedürün uygulandığını bildirdi. Jackson'ın kardeşi Jermaine, yıldızın kalp ritminin bozulması sonucu öldüğünün sanıldığını, ancak kesin sonucun otopsiyle belirleneceğini belirtti.

    Kalp ritminin anormalleşmesi, vücuda kan pompalanmasının kesilmesine yol açıyor. Kalp ritminin bozulması, bir kalp krizi veya başka kalp hastalıkları sonucu ortaya çıkabiliyor.

    Ne olmuştu?

    Kardeşi Jermaine Jackson ise, gazetecilere yaptığı açıklamada, ünlü yıldızın evinde rahatsızlandığını ve özel doktorunun bütün çabalarına rağmen kalbini çalıştıramadığını belirtti.

    Jermaine, kaldırıldığı hastanenin doktorların da bir saatten fazla kardeşini yeniden hayata döndürmeye çalıştığını, ancak onların da başarılı olamadığını söyledi.

    Michael Jackson'ın ünlü "Thriller" albümündeki müziklerin düzenlenmesine yardım eden şarkıcı Quincy Jones, "Michael böyle genç bir yaşta aniden aramızdan ayrıldığı için söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bugün küçük kardeşimi kaybettim ve ruhumun bir parçası da onunla birlikte yok oldu" dedi.

    Uri Geller: "Stres"

    Popun kralı Michael Jackson'ın dostu Uri Geller, ünlü şarkıcının Londra'da vermeyi planladığı konserlerin yol açtığı stres nedeniyle yaşamını yitirmiş olabileceğini belirtti.

    İsrailli parapsikolog Geller, BBC televizyonuna yaptığı açıklamada, Jackson'ın ölüm haberini aldıktan sonra "yıkıldığını, çok üzüldüğünü ve onun için dua ettiğini" söyledi.

    Geller, "Michael'ın durumu iyiydi, çünkü çalışıyordu ve Londra'daki hayranları için hazırlanıyordu" dedi. Uri Geller, başarılı bir geri dönüş isteyen Jackson'ın kalbinin strese, beklenti ve tutkuya yenik düşmüş olabileceğini söyledi.

    Avukatın "ilaç" iddiası


    Popun kralı Michael Jackson'ın avukatı ünlü şarkıcının Londra'da vereceği konserlerin yoğun programı için formuna kavuşmak amacıyla bazı ilaçlar aldığını ve bu ilaçlar nedeniyle ölmüş olabileceğini iddia etti.

    "Ölümü beklenmedik değil"

    Jackson ailesinin avukatı Brian Oxman, Michael Jackson'ın ölümünden birkaç saat sonra CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, "aldığı ilaçlar nedeniyle popun kralının yaşamını yitirmesinin beklenmedik bir şey olmadığını" belirtti.

    Oxman, "çevresi, Jackson'ın bazı ilaçlara ulaşmasına izin verdi. Eğer Anna Nicole Smith'in aşırı dozda ilaç kullandığını düşünüyorsanız, bu, Michael Jackson'ın hayatında gördüğümüzün yanında hiç kalır" dedi.

    Michael Jackson'ın eski sözcüsü Michael Levine de, pop kralının ölümünün sürpriz olmadığını söyledi. Levine, gönderdiği elektronik postada, "Michael yıllarca inanılmaz zor ve sık sık kendini bitiren bir yol izledi. Yeteneği tartışılmaz ancak bu dünyanın kurallarına karşı rahatsızlığı da yadsınamaz. Bir insan bu kadar stresi kaldıramaz" dedi.

    Eski Playboy güzeli Anna Nicole Smith, 2007'de aşırı miktarda ilaç kullanımından 39 yaşında kalp krizinden ölmüştü. Smith'in oğlu Daniel de, aynı yıl, annesinden 5 ay önce, 20 yaşındayken çok fazla ilaç kullandığı için kalp krizinden yaşamını yitirmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow