hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dört kelaynağa göç izni çıktı!

    Dört kelaynağa göç izni çıktı
    expand

    Nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde koruma altında tutulan kelaynaklardan bu yıl göçe gönderilecek 4'ünün yolculuğu, internet üzerinden izlenebilecek.

    Doğa Derneği Şanlıurfa Bölge Sorumlusu Turan Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Doğa Derneğinin ortak çalışmaları sonucunda kelaynakların birkaçının geçen yıl göçe gönderildiğini hatırlattı.

    Çetin, bu sırada Birecik'ten Ürdün'e kadar başarıyla göç eden kelaynakların burada zehirlenmeleri nedeniyle göçün yalnızca 4 gün sürebildiğini belirtti.

    Bu canlıların göç rotalarının belirlenmesi için bu yıl 2 kelaynağa daha uydu vericisi takılacağını ifade eden Çetin, uydu vericisi takılanlarla birlikte toplam 4 kuşun kısa süre sonra göçe gönderilmesinin planlandığını bildirdi.

    Turan Çetin, şunları kaydetti:

    "Bu kuşlara takılı vericilerden elde edilecek veriler, uydu sinyalleri aracılığıyla uzmanlara ulaşacak. Kelaynaklar göçü tamamlayabildiği takdirde göç rotaları ilk kez tam olarak belirlenmiş olacak. Kelaynaklardan bu yıl göçe gönderilecek 4'ünün yolculuğu, Doğa Derneği ile Çevre ve Orman Bakanlığı internet sitesinden izlenebilecek."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow