hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Levent Kırca ile Levent Kırca yan yana

    Levent Kırca ile Levent Kırca yan yana
    expand

    Türkiye'de ve dünyada tanınmış 48 ünlünün balmumu heykellerinin yer aldığı "St. Petersburg Bal mumu Heykeller Sergisi" Ankara'da bir alışveriş merkezinde açıldı.

    Sergide 900'lü yıllardan 2000'li yıllara kadar önemli izler bırakan kişilerin heykelleri yer alıyor. Serginin açılışını Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer yaptı.

    Açılışın ardından serginin organizatörlüğünü yapan Jale Kuşhan, Şener ve Sezer ile davetlilere heykeller hakkında bilgi verdi.

    Sergide, Atatürk'ün 1935 yılında TBMM'de kürsüsündeki konuşma sırasında duruşu, Fatih Sultan Mehmet, Dostoyevski, Terminator-3'teki haliyle Arnold Schwarzenegger, Şeyh Şamil, Beatles grubu üyeleri, Farabi, Napolyon, Leonardo da Vinci, "Korkunç İvan" ve "Deli Petro" da bilinen Rus çarları, Hürrem Sultan, gerçekte 'erkek' olduğu halde hayatının son 35 yılını kadın kıyafetleriyle dolaşarak geçiren Fransız ajanı D'eon, Osman Gazi, Kanuni Sultan Süleyman, Tarkan, Kemal Sunal ve Levent Kırca gibi ünlü kişilere ait heykeller yer alıyor.

    Sergide, ayrıca Nazım Hikmet'in balmumu heykeli ilk kez izlenime sunuluyor. Balmumu heykellerini yaklaşık 8,5 yıldır Türkiye'nin çeşitli illerinde sergileyen organizatör Jale Kuşhan, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Rusya'nın St. Petersburg kentindeki sanatçılar tarafından çalışılan heykellerin gözlerinin ve dişlerinin protez, saçlarının da gerçek olduğunu söyledi.

    Bir heykel üzerinde 8-15 sanatçının 1,5-3 ay çalıştığını anlatan Kuşhan, "Ana madde balmumu, ancak ısıya dayanıklılık ve ten rengi vermek amacıyla 20'ye yakın koruyucu madde kullanılıyor.

    Heykeller 45 derece sıcaklığa dayanabiliyor. Kişi eğer yaşıyorsa el ve yüzünden kalıp alınıyor, eğer yaşamıyorsa mezarı açılıp kemik yapısı incelenerek heykeller yapılıyor" dedi. Ankaralı sanatseverlerin ilgi gösterdiği sergi Armada Alışveriş Merkezi'nde 2 ay açık kalacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow