hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aranan cemaatçi savcıyı, bir suçlu adına düzenlenen sahte kimliği yakalattı

    Aranan cemaatçi savcıyı, bir suçlu adına düzenlenen sahte kimliği yakalattı
    expand
    KAYNAKAA

    Adana'da darbe soruşturması kapsamında aranan Savcı Metin Özyurt, polislerin yol kontrolü sırasında sahte kimlikle yakalandı. Savcı, polislere sahte kimliğini gösterdiği gibi gözaltına alındı. Çünkü gösterdiği sahte kimlik, 17 ayrı suçtan aranan bir kişinin adına düzenlenmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aranan savcı Metin Özyurt, Antalya'da 17 ayrı suçtan aranan kişi adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalandı.

    'Cami bombalayacak' denilen albay general oldu

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kumluca Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaptıkları yol kontrolü sırasında şüphelendikleri bir aracı durdurarak arama ve kimlik kontrolü yaptı.

    TSK silbaştan

    Yapılan araştırmada araçtaki kişinin ekiplere gösterdiği "Erkan Güven" adına düzenlenmiş kimliği inceleyen ekipler, bu kişinin 17 ayrı suçtan arandığını belirledi.

    Şüphelinin yanındaki çantayı da inceleyen ekipler, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aranan savcı Özyurt'un kimliği ve cumhuriyet savcısı kimlik kartına rastladı.

    Bu kişinin sahte kimlik kullanarak kaçmaya çalışan Metin Özyurt olduğunu tespit eden ekipler, zanlıyı gözaltına aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi tarafından açığa alınan cumhuriyet savcısı Metin Özyurt, Kumluca Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından Adana'ya gönderildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow