hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rus haber ajansı:''Gözaltındaki 18 IŞİD'li Türk''

    Rus haber ajansı:Gözaltındaki 18 IŞİDli Türk
    expand
    KAYNAK DHA

    Rus Interfax haber ajansı Moskova'da sahte belgelerle yakalanarak gözaltına alınan 18 IŞİD üyesinin Türk olduğunu ve terör örgütleriyle bağlantılarının araştırıldığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Interfax'ın kolluk kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde özel güvenlik biriminin 29 Mart'ta Moskova'da çeşitli adreslere yaptığı operasyonda 18 Türk vatandaşının gözaltına alındığı belirtildi.

    Haber ajansına konuşan kaynak, "Gözaltına alınanlarda sahte evraklar bulundu. Gözaltına alınanların uluslararası radikal guruplar ve terör örgütleri ile bağlantıları olup olmadığı kontrol edilecek" açıklamasında bulundu.

    Rus haber ajansı Ria Novosti ise Rus Özel Güvenlik Birimi FSB ile polisin ortak yaptığı operasyonda 18 kişinin IŞİD bağlantılı olarak gözaltına alındığını ve bunların çoğunluğunun Özbekistan'dan oldukları aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğunu ve üzerlerinde sahte evrak bulunduğunu yazdı.

    Rusya ve ABD Rakka operasyonunu konuştu

    CHP'li Elif Doğan Türkmen ABD'nin uyarısını sordu

    Resmi olarak onaylanmadı

    Ria Novosti'ye konuşan kaynak, "Operasyonda 18 kişi gözaltına alındı, üzerlerinde Türk vatandaşı ehliyeti bulundu. Operasyon verilerine göre bu grup tarafından üretilen sahte evrakların IŞİD'e katılmak için dikkat çekmeden Rusya'ya girip çıkmak için hazırlandığı görüldü'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ria Novosti haberinin altına bu bilginin resmi kaynaklar tarafından onaylatılmadığı da özellikle belirtti.

    Büyükelçilik açıklama yaptı

    Öte yandan Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada olay ile ilgili kendilerine resmi bir bilgi gelmediğini medyada farklı haberlerin yer aldığını belirterek, "Bizde haberi Rus medyasından okuduk. Bize iletilmiş hiçbir resmi yazı yok. Bazı yerlerde 18 Türk vatandaşı derken bazı yerlerde ise içlerinde Türk vatandaşları var deniyor'' açıklamasını yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow