hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran'dan NASA'ya çağrı: Gel beraber...

    İrandan NASAya çağrı: Gel beraber...
    expand

    İran NASA'ya işbirliği çağrısı yaptı. İran Uzay Ajansı Başkanı (ISA) Muhsin Behrami, NASA'nın Amerikan değil, uluslararası bir kurum olduğunun altını çizdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars'ın haberine göre, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Behrami, nükleer anlaşma sonrasında ülkenin uzay çalışmalarında daha rahat hareket edebildiğini söyledi. 

    ISA'nın uzaya insan gönderme konusunda çalıştığını aktaran Behrami, bu konuda Rusya ile  görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

    Behrami, NASA ile de iş birliği yapmak istediklerini belirterek, "Bazı uzay ajanslarıyla yürütülen müzakerelerin yanı sıra NASA'yla da iş birliğine sahip olmayı umuyoruz. Çünkü NASA, Amerikan değil, uluslararası bir kurum." dedi.

    'Indiana Jones' koruma altına alındı

    ABD, 1979'da 52 Amerikalı diplomatın 444 gün boyunca Tahran'daki elçiliğinde rehin alındığı kriz sonrasında, İran ile bütün diplomatik ilişkilerini kesmişti.

    Bu olayın ardından ABD İran'a ambargo uygulamaya başlamış, daha sonra ise İran'ın nükleer programı gerekçe gösterilerek ambargonun kapsamı genişletilmişti.

    İran ile P5+1 ülkeleri arasında 14 Temmuz 2015'te imzalanan nükleer anlaşmanın ardından ABD ve İran'ın ilişkilerinin de düzeleceği yorumları yapılmıştı ancak dini lider Ayetullah Ali Hamaney, ABD ile herhangi bir alanda iş birliği yapılmasını yasaklamıştı.   

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow